Ambasadorul Chinei în România,XU Feihong, se întâlnește cu președintele Partidului Social Democrat din România

2016/03/04

În data de 3 martie,ambasadorul Chinei în România, XU Feihong, s-a întâlnit cu președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. La întâlnire a participat și Gabriela Firea, vicepreședinte și purtător de cuvânt al partidului.

Ambasadorul XU a vorbit în termeni pozitivi despre contribuția adusă la dezvoltarea relațiilor chino-române de către Partidul Social Democrat , cât și de către domnul Liviu Dragnea, și a prezentat pe scurt situația recentă a relațiilor bilaterale,cât și evoluția cooperării chino-române în proiecte mari. Acesta a punctat faptul că speră ca Partidul Social Democrat să depună eforturi alături de partea chineză, să valorifice potențialul de cooperarea dintre cele două state, stimulând astfel propulsarea dezvoltării relațiilor chino-române către un alt nivel.

Președintele Dragnea a evaluat în termeni apreciativi inițiativa strategică a „Centurii și Drumului” promovată de președintele Xi Jinping, punctând faptul că în domeniul construcției de autostrăzi și de căi ferate, China are o experiență bogată. De asemenea, partea română își dorește să consolideze neîntrerupt cooperarea pragmatică cu China, aducând și mai multe beneficii celor două popoare.Situată în regiunea de confluență dintre Europa și Asia, România se va implica activ în construirea coridorului de mărfuri dintre Marea Neagră și Marea Caspică, stimulând astfel conjugarea strategiilor de dezvoltare ale Chinei și României.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro