Ambasadorul XU Feihong s-a întâlnit cu ministrul român al Transporturilor

2015/12/17

În data de 17 decembrie 2015, ambasadorul Chinei în România, XU Feihong, s-a întâlnit cu noul ministru al Transporturilor, domnul Dan Marin Costescu. La întâlnire a participat și domnul Guan Gang, consilierul economic şi comercial al ambasadei.

Ambasadorul XU a vorbit în termeni pozitivi despre buna evoluţie a relațiilor chino-române din ultimii ani,și a prezentat conţinutul inițiativei „O Centură, Un Drum” și a situaţiei actuale a mecanismului de cooperare dintre China și Tările Central și Est-Europene propuse de partea chineză. Ambasadorul XU speră ca guvernul român să acorde suportul necesar companiilor chineze să participle la proiecte mari legate de infrastructura de transport și alte domenii.

Ministrul Costescu a prezentat pe scurt proiecte importante din cadrul „Planului General de Transport al României”, afirmând că noul guvern român va avea în continuare o atitudine deschisă față de participarea părții chineze la construcția proiectelor legate de linii feroviare de mare viteză, autostrăzi, porturi maritime etc, și mai mult, va desemna o persoană de legătură cu companiile chineze pentru probleme concrete ce țin de modalitățile de cooperare și alte chestiuni legate de partea tehnică.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro