Ambasadorul Chinei în România se întâlnește cu noul vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

În data de 11 decembrie 2015,ambasadorul Chinei în România, domnul XU Feihong, s-a întâlnit cu noul vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, domnul Vasile Dâncu. La întâlnire au luat parte și consilierul politic al ambasadei, domnul Zeng Jixin, și secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, domnul Mihai Busuioc.

Ambasadorul Xu Feihong i-a prezentat acestuia situația cooperării dintre China și România în proiecte mari din domenii precum energia hidroelectrică,energia nucleară, energia termică, infrastructura transporturilor etc. Ambasadorul a punctat faptul că speră să existe o continuitate între modul de lucru al noului guvern și cel al guvernului precedent şi să se formeze Comisia de coordonare interministerială cu China, care să stimuleze cooperarea dintre România și China, şi să obțină rezultate cât mai curând.

Vicepremierul Dâncu a afirmat că parteneriatul dintre România și China se află într-un moment-cheie, iar noul guvern român va urmări, ca întotdeauna, politici favorabile Chinei, va acorda atenție și va sprijini dezvoltarea relațiilor româno-chineze. De asemenea.noul guvern va sprijini activ cooperarea bilaterală în proiecte mari, pentru ca aceasta să dea rezultate concrete.

Cele două părți au schimbat opinii și pe tema culturii, educației și a cooperării regionale chino-române , cât și a parteneriatul dintre China și Țările Central și Est-Europene.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro