Ambasadorul Chinei se întâlnește cu noul ministru al Agriculturii, domnul Achim Irimescu

În data de 3 decembrie 2015, ambasadorul Chinei în Romania, XU Feihong, s-a întâlnit cu noul ministru al Agriculturii,Achim Irimescu. La întâlnire a participat și consilierul economic al ambasadei, Guan Gang.

Domnul ministrul Irimescu a afirmat că între România și China există o relație de prietenie îndelungată, iar China este un partner important al României. Noul guvern al României acordă o deosebită atenție dezvoltării relației cu China, Ministerul Agriculturii își dorește să dezvolte pe mai departe cooperarea pragmatică cu partea chineză, să crească exportul de carne de porc către China. De asemenea, acesta încurajează partea chineză să investească în fermele românești, și recomandă companiilor celor două părți să poarte discuții concrete.

Ambasadorul XU l-a felicitat pe domnul Achim Irimescu cu ocazia sosirii la post, precizând că există un mare potențial în cooperarea agricolă dintre China și România, partea chineză este dispusă să importe carne de porc, cereale, vinuri, miere, lapte praf și alte produse de calitate. De asemenea, ambasadorul XU a sugerat ca Ministerul Agriculturii să comunice condițiile concrete ale exportului, pentru ca instituţiile celor două state să efectueze studiile necesare în domeniul controlului calității, exporturilor și importurilor și altor domenii. Ambasada Chinei își dorește să creeze o platformă pentru cooperarea dintre companiile celor două părți.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro