Ministerul Sănătății din România mulțumește comunității de chinezi din România pentru donațiile făcute victimelor incendiului din clubul Colectiv

În data de 24 noiembrie 2015, Ministerul Sănătății a trimis Ambasadei Chineze o scrisoare în care a mulțumit comunității chineze din România pentru donațiile făcute victimelor incendiului din clubul Colectiv, din data de 30 octombrie. Scrisoarea de mulțumire a fost semnată de Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, domnul Dorel Săndesc, care și-a exprimat aprecierea față de gestul umanitar al comunității chineze. Ministerul Sănătății va folosi aceste donații pentru vindecarea răniților, și, de asemenea, intenționează să facă un comunicat de presă.

În urma calculelor efectuate ,donațiile făcute de comunitatea chineză din România au ajuns la suma de 85.350 lei. Donațiile au venit din partea a 8 organizații : Comunitatea chinezilor care provin din oraşul Qingtian, Comunitatea chinezilor din Provincia Fujian, Comunitatea chinezilor din oraşul Rui An, Comunitatea chinezilor din oraşul Yiwu, Federația Femeilor din China, Camera de Comerț a orașului Taizhou, Camera de Comerț din Municipiile Tianjin-Beijing, Federația Tineretului din Fujian, precum și de la persoane fizice: Chen Jianzhong, Jin Lipo, Ding Changxing, Lin Yiyong, Zhang Sufang şi Zhang Zengli.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro