Domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, doamna Carmen Liliana Burlacu

2015/04/16

În data de 3 aprilie 2015, domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, doamna Carmen Liliana Burlacu. La întâlnire a participat și consilierul politic al ambasadei, domnul Zhao Deyong.

Domnul ambasador Xu Feihong i-a prezentat doamnei secretar de stat Burlacu „Viziunile și acțiunile de promovare și construire a Centurii Economice a Drumului Mătăsii şi Drumului Maritim al Mătăsii din Secolul XXI”, evidențiind faptul că „O centură, un drum” este un proiect sistematic, care trebuie promovat după principiile consultărilor în comun, constucţiei în comun şi împărtăşirii rezultatelor în comun. Partea chineză dorește să lucreze împreună cu partea română, să promoveze coordonarea între politicile naționale ale țărilor situate de-a lungul Centurii Economice și Drumului Mătăsii, proiectele conectate, comerțul liber, integrarea financiară, comunicarea sufletească dintre popoare, avansând obținerea cât mai grabnică a roadelor proiectelor de cooperare.

Doamna consilier Burlacu a declarat că în ultimii ani, relațiile româno-chineze sunt într-un proces continuu de dezvoltare și, mai ales după vizita premierului chinez Li Keqiang în România, proiectele de cooperare dintre cele două părţi în domeniile energiei, infrastructurii etc. avansează tot mai mult. Inițiativa „O centură, un drum” a furnizat şanse de dezvoltare țărilor din Europa Centrală și de Est, inclusiv României. Partea română este gata să diversifice comunicarea și consultarea cu partea chineză și să promoveze implementarea pas cu pas a proiectelor mari bilaterale, în beneficiul ambelor popoare.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro