Domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu Ministrul Transporturilor

2015/04/16

În data de 31 martie 2015, domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu Ministrul Transporturilor, domnul Ioan Rus. La întâlnire au participat și domnul Liu Qiwei, consilier economico-comercial din cadrul ambasadei, și secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, domnul Iulian Matache.

Domnul ambasador Xu a evaluat pozitiv relațiile chino-române, și a făcut o scurtă prezentare a conținutului documentului „Viziunile și acțiunile de promovare și construire a Centurii Economice de-a lungul Drumului Mătăsii şi Drumului Maritim al Mătăsii din Secolul XXI” , subliniind că inițiativa „O centură, un drum” este un drum al respectului și încrederii reciproce, un drum al colaborării benefice pentru ambele părți, un drum al împărtăşirii civilizațiilor . China este gata să fie împreună cu România și țările aflate de-a lungul Drumului Mătăsii, să îmbogățească și să perfecționeze în mod constant conținutul și metodele cooperării ale inițiativei „O centură, un drum”, să unească activ programele de dezvoltare şi cooperare regională ale țările aflate de-a lungul Drumului Mătăsii, permițând popoarelor care trăiesc de-a lungul Drumului Mătăsii să se bucure de rezultatele proiectului „O centură, un drum”.

Domnul Ministru Rus a prezentat pe scurt situația dezvoltării „Master Planului General de Transport”, evidențiind faptul că prietenia tradițională româno-chineză a ajuns adânc în sufletele oamenilor. Deși sistemul social al celor două țări este diferit, cooperările reciproc avantajoase se pot efectua pe deplin. Partea română dorește să promoveze activ dezvoltarea strategiilor aferente ale României să se unească cu inițiativa părții chineze „O centură, un drum” și aşteaptă cu plăcere investițiile companiilor chineze în proiecte mari de căi ferate, autostrăzi, porturi etc., îmbogățind neîntrerupt conotaţia relațiilor dintre cele două țări.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro