Domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe, domnul George Ciamba

2015/04/07

În data de 25 martie 2015, domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene din Ministerul Afacerilor Externe, domnul George Ciamba. La întâlnire a participat şi domnul Zhao Dezong, consilier la ambasada Chinei.

Domnul secretar de stat Ciamba a declarat ca relația dintre Uniunea Europeană și China are o mare importanță startegică, cooperarea cu Republica Populară Chineză fiind subiectul principal de discuții al Uniunii Europene, iar România, în calitatea sa de membru UE, dorește să contribuie la dezvoltarea relațiilor chino-europene. În ultimii ani, colaborarea dintre China și țările Europei Centrale și de Est a înegistrat o dezvoltare rapidă. În acest context, liderii României și Chinei au ajuns la o serie de consensuri în ceea ce privește cooperarea celor două părţi din domeniile energiei, transportului, infrastructurii, agriculturii, telecomunicațiilor, culturii, educației etc. Partea română este dispusă să depună eforturi comune împreună cu partea chineză pentru a promova cooperarea bilaterală în diverse domenii, cu scopul de a obține rezultate concrete cât mai curând posibil.

Domnul ambasador Xu Feihong i-a mulțumit domnului secretar de stat pentru exprimarea atitudinii pozitive față de relațiile chino-europene și chino-române, exprimând dorința părţii chineze,cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice chino-europene, de a dezvolta cele patru aspecte ale parteneriatului: pacea, dezvoltarea, reforma și cultura, și, în acest fel, continuând implementarea în profunzime a ”Planului strategic de cooperare chino-europeană 2020”. România este un bun prieten și un bun partener al Chinei, iar partea chineză dorește să întărească cooperarea în conformitate cu justiția şi regulile Uniunii Europene, să încurajeze exportul și importul produselor de calitate și investiția reciprocă, îmbunătățind neîntrerupt nivelul și calitatea cooperării, și aducând astfel beneficii ambelor țări și popoare.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro