Domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu fostul președinte al Asociației Ambasadorilor și Diplomaților de Carieră din România, fost ambasador al României în China, E.S. Romulus Budura

2015/04/07

În data de 18 martie 2015, domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu fostul președinte al Asociației Ambasadorilor și Diplomaților de Carieră din România, fost ambasador al României în China, domnul Romulus Budura.

Domnul Romulus Budura a evaluat istoria de dezvoltare a relațiilor româno-chineze prin prisma experienței personale, exprimându-și dorința de a contribui în continuare la promovarea prieteniei dintre cele două popoare. Domnia sa i-a oferit ambasadei Chinei cartea recent editată de domnia sa ”Relațiile Româno-Chineze 1975-1981- Documente”.

Domnul ambasador Xu i-a mulțumit domnului Budura pentru timpul îndelungat pe care l-a dedicat compilării volumului despre relațiile chino-româno, apreciind efortul mare depus pentru opera prieteniei dintre China și România și, subliniind faptul că dezvoltarea relațiilor bilaterale în decurs de 65 de ani este datorată eforturilor neobosite ale tuturor generaţiilor de diplomați. Domnul ambasador Xu speră ca Asociația Ambasadorilor și Diplomaților de Carieră din România să joace în continuare un rol activ în promovarea schimburilor și cooperării dintre China și România în noua etapă istorică, pentru a crea un viitor minunat al relațiilor bilaterale.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro