Domnul ambasador Xu Feihong a acordat un interviu postului român de televiziune DIGI 24

2015/04/07

În data de 16 martie 2015, domnul ambasador Xu Feihong a acordat un interviu postului român de televiziune DIGI 24, oferind răspuns întrebărilor despre relațiile chino-române, cooperarea bilaterală din domeniile economico-comercial și al telecomunicațiilor și altele.

Domnul ambasador Xu Feihong a prezentat procesul istoric de dezvoltare a relațiilor chino-române, evidențiind faptul că de la stabilirea relațiilor diplomatice cele două țări au menținut tot timpul o cooperare bună, s-au sprijinit și s-au ajutat reciproc. În anii 70 ai secolului trecut, România a început să exporte în China utilaje miniere, echipamente agricole și industriale, iar creioanele chinezești și tenişii sport au devenit produse în vogă în România, cele două țări având o cooperare strânsă în ceea ce privește producția de calculatoare, aparatură de măsură și control, cinescoape și alte produse. În secolul 21, România și China au înregistrat mari progrese.Cu toate acestea, valoarea comerțului dintre cele două țări reprezintă o pondere mică din totalul importurilor și exporturilor, potențialul de cooperare fiind foarte mare. Domnul amabasador și-a exprimat dorința ca cele două părți să continue să depună eforturi comune pentru a intensifica punerea în aplicarea a proiectelor de cooperare din domeniile energiei, infrastructurii, telecomunicațiilor, agriculturii, etc., pentru a aduce beneficii ambelor popoare. Domnul ambasador Xu Feihong a făcut și o prezentare a contribuțiilor pe care companiile cu capital chinez Hua Wei, ZTE etc. le aduc dezvoltării economice şi sociale economiei din România.

Reporterul postului Digi 24 i-a mulțumit domnului ambasador Xu pentru interviul acordat, exprimându-și dorința de a difuza în viitor tot mai multe programe care să ajute la înțelegerea reciprocă dintre cele două popoare.

Digi 24 este un post de televiziune de știri, care în afară de atenția publicului român, se bucură și de audiență în Ungaria, Serbia, și alte zone.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro