Domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu domnul consilier prezidențial pentru politică externă Lazăr Comănescu

2015/04/07

În data de 10 martie 2015, domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu domnul Lazăr Comănescu, consilier prezidențial pentru politică externă.

Domnul ambasador Xu a prezentat impresia domniei sale, formată la o lună după venirea în România, cu privire la relațiile româno-chineze, subliniind dezvoltarea continuă a acestora în pofida situației internaționale schimbătoare. Prietenia dintre cele două popoare este una sinceră, fiind demnă de a fi asemuită cu proverbul ”Prietenul la nevoie se cunoaște.” În ultimul timp, este necesar ca cele două părți să valorifice potențialul de cooperare şi,mai ales, să promoveze în mare măsură proiectele de colaborare din domeniul economico-comercial, energetic, cultural, turistic, agricol şi dezvoltarea infrastructurii etc., în aşa fel încât, nivelul de cooperări pragmatice şi relațiile politice bune, precum şi prietenia tradițională chino-română, să fie compatibile.

Domnul consilier Comănescu a fost de acord cu ceea ce a spus domnul ambasador, evidențiind că schimburile la nivel înalt între România şi China sunt frecvente și liderii celor două state au ajuns la un consens cu privire la cooperările din toate domeniile. Domnia sa dorește să fie un promotor activ al colaborării bilaterale româno-chineze și să îndemne şi să supravegheze instituţiile de resort la punerea în aplicare a proiectelor vizate. După aderarea României la Uniunea Europeană, aceasta are un rol de impact asupra economiilor statelor din Centrul și Estul Europei şi doreşte să fie o punte prin care produsele chinezești pătrund în Europa.

Cele două părți au mai făcut schimb de păreri cu privire la criza din Ucraina și alte aspecte internaționale de mare actualitate.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro