Domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post

2015/04/07

În ziua de 9 martie 2015, domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu domnul general-maior dr. Mircea Olaru, inspectorul general al Jandarmeriei Române şi au avut o discutaţie asupra schimbulului bilateral și cooperării pragmatice a organelor din conducerea Jandarmeriilor celor două state.

Domnul general-maior dr. Mircea Olaru a declarat că această cooperare dintre Jandarmeriile celor două țări reprezintă o parte componentă importantă a prieteniei tradiționale româno-chineze, nefiind influențată de schimbările produse de-a lungul drumurilor de dezvoltare, de ideologii și structuri internaționale. În prezent, Jandarmeria Română și cea Chineză se află în curs de intensificare a schimburilor și colaborării în domeniile asigurării ordinii și siguranței sociale, protecției antitero, formării personalului etc., aceste acţiuni fiind pe făgaşul cel bun.

Domnul ambasador Xu a afirmat că trupele Poliţiei Înarmate Populare Chineze şi Jandarmeria Română au misiune similară. De-lungul anilor, relațiile dintre Jandarmeriile celor două țări s-au bucurat de o dezvoltare continuă, ajutor reciproc și o cooperare prietenească, contribuind astfel la dezvoltarea relațiilor bilaterale chino-române. Domnul ambasador a mai declarat că una dintre atribuţiile importante ale domniei sale pe durata misiunii este consolidarea relațiilor dintre Jandarmeria Chineză și cea Română. De asemenea, domnia sa a mulțumit Jandarmeriei Române pentru contribuțiile aduse la menținerea siguranței ambasadei.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro