Doamnele din cadrul ambasadei Chinei și reprezentantele diasporei chineze au sărbătorit împreună ziua internațională a femeii

2015/04/07

În ziua de 8 martie 2015, cu ocazia Zilei internaţionale a femeii, primăvara și-a făcut simțită prezența la ambasada Chinei. Doamnele din ambasadă și reprezentantele diasporei chineze au sărbătorit împreună această zi dedicată femeilor prin activități recreative. Reprezentantele Federației Femeilor Chineze de Afaceri, echipei de fitness și diasporei chineze au fost invitate de către domnul ambasador Xu Feihong si soția domniei sale să participe la evenimentul organizat la ambasadă, eveniment la care au luat parte și doamnele din cadrul diplomatic și soțiile diplomaţilor.

Domnul ambasador Xu Feihong în discursul său, a transmis doamnelor prezente urări sincere de sărbători, arătându-și admirația față de îndrăzneală de care dau dovadă femeile diasporei chineze şi doamnele diplomaţi în activitatea profesională, asemenea bărbaților, și dedicarea soţiilor diplomaţilor pentru familiile lor, și față de manierele elegante ale femeilor moderne din China, care au devenit o fereastră minunată de cunoaştere a culturii chineze de către poporul român.

Președinta Federației Femeilor Chineze de Afaceri din România, doamna Guo Jin Hunan, a mulțumit, în numele compatrioatelor sale, Ambasadei R.P. Chineze pentru eforturile depuse de-a lungul anilor cu scopul de a îmbunătăți viața şi mediul de dezvoltare a diasporei chineze din România. De asemenea, doamna președinte Guo a exprimat dorința diasporei chineze de a fi alături de patria mamă, pentru a milita pentru îndeplinirea visului chinezesc îndreptat spre revigorarea naţiunii chineze.

Doamnele din cadrul diplomatic și membrele diasporei chineze au dat curs cu plăcere discuțiilor, și-au transmis urări cu ocazia zilei femeii și au facut fotografii împreună pentru a avea amintiri. Activitățile recreative s-au încheiat cu discuții cordiale și râsete, într-o atmosferă caldă.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro