Domnul ambasador Xu Feihong a vizitat filialele companiilor chineze și reprezentanții profesorilor și studenților din Romania

2015/04/01

În data de 19 februarie 2015, prima zi a anului nou chinezesc, domnul ambasador Xu Feihong a vizitat succesiv filialele Companiilor ZTE, Huawei și Institutul Confucius din București, transmițând angajaților companiior chineze, profesorilor de limba chineză și studenților din România, un an nou fericit. Din partea ambasadei l-au însoțit domnul Liu Qiwei, consilier economico-comercial, și domnul Bian Zhengdong, responsabil la secția educației.

Domnul ambasador Xu Feihong a ascultat cu interes prezentările făcute la filialele companiilor chineze și la Institutul Confucius, luând cunoștință despre condițiile de muncă și de viață ale acestora. Domnul ambasador Xu Feihong a menționat că filialele companiilor chineze sunt promotorii direcți ai relațiilor de cooperare economico-comercială dintre cele două țări, domnia sa dorind ca toți angajații să utilizeze platforma de cooperare între China și țările Europei Centrale și de Est, să cunoască regulamentele și legile țării gazdă și ale Uniunii Europene. Cu ajutorul companiilor relațiile de cooperare vor continua, devenind mai mari și mai puternice. Profesorii de limba chineză și studenții chinezi sunt promotorii culturii chineze, domnia sa dorind ca aceștia să dea dovadă de înțelepciune și talent și să instituie un pod de prietenie chino-român. Ambasada Chinei în România este gata să ofere servicii de bună calitate companiilor chineze, profesorilor de limba chineză și studenților chinezi din Romania.

Unitățile vizitate au mulțumit domnului ambasador pentru vizita făcută, spunând că în pofida faptului că se află departe de țară, și trebuie să rămână la posturi cu ocazia zilelor de sărbătoare, sunt preocupați tot timpul de dezvoltarea țării natale, urând Chinei și mai multă prosperitate.

Domnul ambasador Xu Feihong a acordat și un interviu unui reporter de la Radio România Internațional, transmițând poporului român urări cu ocazia Festivalului Primăverii.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro