Domnul ambasador Xu Feihong organizează o recepție cu ocazia sosirii la post de Festivalul Primăverii

În data de 17 februarie 2015 seara, ambasada era plină de oaspeți de seamă și domina o atmosferă puternică specifică anului nou chinezesc. Noul ambasador al Chinei în România, domnul Xu Feihong, împreună cu soția sa au organizat o recepție cu ocazia sosirii la post de Festivalul Primăverii. La acest eveniment au participat Viceprim-ministrul și Ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, președintele Curții Constituționale, domnul Augustin Zegrean, Ministrul Justiției, domnul Robert-Marius Cazanciuc, Ministrul Educației și Cercetării Științifice, domnul Sorin Mihai Cîmpeanu, Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, domnul Podgoreanu, foști înalți demnitari, persoane din mediul de afaceri, ambasadori din diferite țări, chinezi din diaspora, studenți chinezi, reprezentanți ai companiilor chineze etc, în total aproape 400 de persoane.

Domnul ambasador Xu Feihong a ținut un discurs călduros, și a transmis invitaților urări de bine cu ocazia anului nou. Domnul ambasador Xu Feihong a menționat că prietenia dintre China și România este una tradițională, și chiar dacă țările se află la mare distanță, bariera geografică nu a afectat schimburile de sentimente prietenești între popoarele celor două țări. Cu mai mult de jumătate de secol înainte, în pofida situației internaționale schimbătoare, prietenia dintre China și România a devenit pe zi ce trece tot mai puternică, atemporală. Ambele părți au arătat mereu respect și ajutor reciproc. Intrate într-o nouă epocă, cooperările chino-române din toate domeniile se află în fața unor noi oportunități. China și România sunt deopotrivă noi economii emergente, economii cu avantaje complementare, și cu o dorință de cooperare politică puternică. Partea chineză dorește să depună efort împreună cu partea română pentru a aprofunda și mai mult încrederea politică și cooperarea pragmatică din toate domeniile,obținând o dezvoltare comună și creând beneficii pentru ambele popoare.

Reprezentând Guvernul României, Viceprim-ministrul și Ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, a transmis poporului chinez un an nou bun, și a urat bun venit la post domnului ambasador Xu Feihong. Domnia sa a făcut o înaltă apreciere la adresa prieteniei tradiționale româno-chineze și a subliniat că România este un bun prieten și partener al Chinei în Europa, fiind gata să întărească mai mult cooperarea celor două țări în domeniile politic, economico-comercial și interuman, promovând dezvoltarea susținută și stabilă a relațiilor bilaterale.

Recepția s-a desfășurat într-o atmosferă caldă si solemnă, oaspeții lăudând realizările de dezvoltare ale Chinei,și dorindu-și o prietenie veșnică între România și China.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro