Domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu Ministrul Educației și Cercetării Științifice

2015/03/18

În data de 11 februarie, domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu domnul Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației și Cercetării Științifice. La întâlnire au participat din partea ambasadei domnul Zhang Hongqi, consilier pentru cercetări științifice, și domnul Bian Zhengdong, responsabil la secția educației.

Domnul ministru Sorin Mihai Cîmpeanu a urat bun venit la post domnului ambasador Xu Feihong, și a menționat că relațiile de prietenie româno-chineze au o lungă istorie. Guvernul și poporul român au mari speranțe în ceea ce privește aprofundarea cooperării româno-chineze. Ministerul Educației și Cercetării Științifice Român dorește să semneze cu partea chineză cât mai repede Acordul de schimb educațional pentru anii 2015-2018, să asigure protecție juridică cooperării bilaterale. Domnul ministru Sorin Mihai Cîmpeanu a spus că deține o mare admirație pentru realizările tehnologice și științifice ale Chinei, în statutul domniei sale de rector al Universitatii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București si Președintele Consiliului Național al Rectorilor din Romania, a călătorit în mai multe rânduri în China, de fiecare dată constatând noi schimbări. Domnia sa dorește ca ambele părți să exploreze în continuare potențialul, și să promoveze cooperarea în domeniul educațional și științific pentru a obține noi realizări.

Domnul ambasador Xu Feihong a menționat că nivelul de dezvoltare al educației și cercetării științifice este un indicator important pentru a judeca nivelul de dezvoltare al unei țări, conotația relațiilor chino-române fiind extinsă,iar partea chineză este gata să sporească cooperarea pragmatică în domeniile educațional, științific și cultural. Prietenia tradițională chino-română trebuie continuată și dusă mai departe de tânăra generație. Domnia sa speră că mai mulți studenți să meargă la studii în țara parteneră, să învețe limba și cultura celeilalte părți. Deschiderea în România a celor patru Institute Confucius, a două clase Confucius, și a 17 puncte de învățare a limbii chineze, a creat condiții bune pentru populația română să învețe limba chineză, și a creat o nouă platformă de întărire a cooperării în domeniul educațional pentru ambele țări. Ambasada este gata să aprofundeze comunicarea cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, și umăr la umăr să promoveze cooperarea între cele două țări în domeniile aferente.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro