Doamna ambasador Huo Yuzhen a participat la întâlnirea de rămas bun organizată de diaspora chineză din România

2015/01/02
 

În data de 30 decembrie 2014, doamna ambassador Huo Yuzhen împreună cu soțul a participat la întâlnirea de rămas bun organizată de diaspora chineză din România, la care au participat 14 asociaţii ale comunităţii chineze, mass media chineză și mai mult de 140 de reprezentanți care și-au transmis sentimentele de regret. La eveniment au participat din partea ambasadei și domnul Zhao Deyong, consilier politic, doamna Ma Jia și alte persoane de la Secția Consulară.

   

Doamna ambasador Huo Yuzhen a transmis sincere mulțumiri diasporei chineze, rememorând cu emoții perioada de 3 ani cât s-a aflat la post, și toate evenimentele importante pe care le-a trăit împreună cu diaspora. De asemenea a lăudat diaspora chineză că pe un fond de recesiune economică, luptând tenace, urmărindu-și visul, ajutându-se reciproc, și dezvoltându-se împreună, au format un punct de sprijin și s-au integrat în mijlocul comunității locale, dar nu au uitat nici patria și comunitatea locală, întruchipând sentimente de patriotism și dăruire.

   
Doamna ambasador Huo Yuzhen a spus că în ultimii trei ani, ambasada a lucrat necontenit la următoarele 5 aspecte. În primul rând, să prelungească timpul de lucru al Secției Consulare, pentru a vizita și a înțelege diaspora, și să rezolve problemele aducându-le la situația normală. În al doilea rând, să întărească comunicările către diaspora privind legea, prevenind și reamintind. În al treilea rând, să instaureze un sistem de factori de legătură consolidând protecţia consulară. În al patrulea rând, să sprijine diaspora chineză în răspândirea civilizației chineze și promovarea culturii naționale. În al cincilea rând, să promoveze rezolvarea problemelor care preocupă cel mai mult persoanele din diaspora cu privire la viză, rezidență, taxe şi impozite și altele. Doresc cu sinceritate ca diaspora să continue să fie în rol de legătură de pod, să continue să se integreze în societatea locală, și să continue ca și până acum să fie atenți la dezvoltarea patriei, iar ambasada va fi întotdeauna casa diasporei chineze, și va continua să stea la dispoziția compatrioților chinezi cu mult drag şi multă sinceritatea.

   

Reprezentanții liderilor, doamnelor și tinerilor diasporei au luat cuvântul mulțumind doamnei ambasador Huo Yuzhen și ambasadei că a pus la inimă în fiecare moment interesele diasporei, că a făcut lucruri practice și bune, ridicând poziția diasporei, de asemenea mulțumind doamnei ambasador Huo Yuzhen pentru contribuția adusă relațiilor și prieteniei chino-române spre beneficiul ambelor țări și al diasporei.

   
Întreaga comunitate chineză din diaspora i-a oferit doamnei ambasador Huo Yuzhen o plachetă onorifică întitulată: "Tot efortul pentru inițierea de proiecte pentru diaspora". Conaționalii chinezi au insistat să facă fotografii cu doamna ambasador și să discute, și într-o atmosferă caldă să transmită doamnei ambasador Huo Yuzhen și soțului sentimentele de regret pentru despărțire.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro