Doamna ambasador Huo Yuzhen și-a luat rămas bun de la domnul Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe Român

2014/12/01
 

În data de 11 decembrie doamna ambasador Huo Yuzhen și-a luat rămas bun de la domnul Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe Român.

 

Doamna ambasador Huo Yuzhen a mulțumit Guvernului Român și domnului ministru Bogdan Aurescu pentru sprijinul şi ajutorul deosebit oferit în timpul mandatului, a lăudat rolul pozitiv exercitat de către Ministerul Afacerilor Externe Român și domnul ministru Bogdan Aurescu pentru promovarea dezvoltării durabile și stabile a relațiilor chino-române. Doamna ambasador Huo Yuzhen a menționat că în prezent relațiile politice chino-române se dezvoltă foarte bine, cooperarea economico-comercială este în continuă aprofundare, iar schimbul interuman este din ce în ce mai frecvent, prietenia popoarelor celor două țări continuând să se consolideze. Doresc ca ambele părți să se folosească din plin de oportunitatea adusă de platforma de cooperare dintre China și țările Europei Centrale și de Est, să extindă domeniile de cooperare, să adâncească potențialul de cooperare, și să ridice nivelul de cooperare, cu credința că relațiile celor două țări vor adresa bun venit unei mai frumoase zile de mâine.

 
Domnul ministru Bogdan Aurescu a lăudat rezultatele obținute și efortul necontenit depus pentru promovarea relațiilor româno-chineze din perioada mandatului doamnei ambasador Huo Yuzhen, exprimându-și regretul pentru plecarea domniei sale de la post. Domnul ministru Bogdan Aurescu a menționat că anul acesta s-au împlinit 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-chineze și 10 ani de la stabilirea parteneriatului amplu de cooperare și prietenie, schimburile la nivel înalt fiind mai frecvente și rezultatele cooperării pragmatice din toate domeniile mai remarcabile. Guvernul Român acordă deosebită atenție dezvoltării cooperării reciproc-avantajoase cu China, și punerii în practică în totalitate a consensurilor atinse de liderii celor două țări, depunând efort pentru promovarea dezvoltării relațiilor bilaterale.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro