Doamna ambasador Huo Yuzhen a participat la simpozionul de predare a limbii chineze din anul 2014

2014/10/27
 

În data de 26 octombrie 2014, în cadrul ambasadei R.P. Chineze din România a avut loc simpozionul de predare a limbii chineze la care au participat 50 de profesori de limba chineză veniți din diferite locații. Simpozionul a fost condus de domnul Bian Zhengdong, responsabil pentru Secția Educației. Doamna ambasador Huo Yuzhen a avut un schimb de păreri cu profesorii.

Doamna Ambasador Huo Yuzhen a apreciat pozitiv munca depusă pentru popularizarea limbii și răspândirea culturii chineze în cadrul Institutelor Confucius, Cursurilor Confucius și a punctelor de învățare a limbii chineze,  încurajând profesorii participanți la simpozion să prețuiască oportunitatea de a lucra în România, să studieze cu perseverență, să învețe unii de la alții, să își lărgească orizonturile, să îmbunătățească neîncetat nivelul și calitatea de predare pentru a putea oferi poporului român și în special tinerilor, predare de calitate a limbii chineze, ca să stăpânească în totalitate cunoștințele limbii chineze, și să înțeleagă profund istoria şi cultura chineză, pentru a deveni o forță importantă pentru promovarea prieteniei și cooperării chino-române.

Președinţii părții chineze ai celor patru Institute Confucius au prezentat sumar activitatea institutelor în decursul anului care a trecut. Între profesorii care predau limba chineză au avut loc schimburi de experiență, şi-au împărtășit problemele întâmpinate la predare, și au avut loc discuții cu privire la problemele manualelor și a echipamentelor utilizate, asigurarea disciplinei în clasă, etc. Participanții la simpozion au mulțumit ambasadei pentru că în problemele legate de predare a limbii chineze în România, ambasada a oferit profesorilor un mediu cald și prietenesc de lucru, și au spus că pe viitor vor lucra cu mai multa motivație și o mai bună performanță pentru a continua promovarea limbii chineze, și a spori puterea de contribuție pentru înțelegerea reciprocă și prietenia dintre popoarele celor două țări, China și România.

La cererea părții române, partea chineză a deschis patru Institute Confucius în București, Brașov, Cluj și Sibiu, în Constanța se țin cursuri Confucius, și în mai mult de zece alte orașe sunt deschise puncte de învățare a limbii chineze.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro