Doamna ambasador Huo Yuzhen a vizitat județul Vrancea

2014/10/24
 

În perioada 22-23 octombrie 2014, doamna amabasador Huo Yuzhen a fost invitată să viziteze județul Vrancea din partea de nord-est a României, și să participe la al 22-lea Festival internațional al vinului. În cadrul vizitei doamna ambasador Huo Yuzhen s-a întâlnit cu domnul Marian Oprisan, Președintele Consiliului județean Vrancea, domnul Nicușor Halici, prefectul Județului Vrancea, domnul Decebal Gabriel Bacinschi, primarul orașului Focșani, și oficiali din Parlamentul României, și a vizitat companii locale de vin.

   

Liderii administrației locale au prezentat situația din Vrancea, și au subliniat că județul Vrancea este situat în câmpie și deține condiții naturale excelente, domenii viticole importante, având avantaje puternice în domeniile de cultură agricolă, prelucrare și în domeniul turistic, așteptând cu interes începutul unei cooperări pragmatice cu mai multe companii chinezești. Doamna ambasador Huo Yuzhen a specificat că este foarte bucuroasă să vadă cum produsele viticole din acest județ au intrat pe piața din China, oferind companiilor celor două țări o deschidere către o cooperare eficientă. Doamna ambasador Huo Yuzhen a spus că schimburile locale sunt componenta estențială a relațiilor bilaterale, și că ambasada Chinei în Româia este gata să depună efort pentru a întări cooperarea locală a celor două țări, și să promoveze cooperarea între cele două țări pe toate planurile, pentru obținerea unor rezultate mai semnificative.

Doamna ambasador Huo Yuzhen a prezentat rezultatele remarcabile obținute în toate domeniile de activitate în cei 65 de ani de la înființarea Chinei Noi, și situația actuală a relațiilor chino-române, și a acordat înterviuri pentru mass media locală.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro