Ambasadorul Han Chunlin s-a întâlnit cu Grupul Parlamentar de Prietenie cu Republica Populară Chineză

2024-04-10 14:57

    Pe 8 aprilie 2024, ambasadorul Han Chunlin s-a întâlnit la ambasadă cu Marian-Iulian Rasaliu, președintele Grupului Parlamentar de Prietenie cu Republica Populară Chineză și alți membri ai grupului cu scopul de a face schimb de opinii în privința ideilor și propunerilor Chinei, relațiilor bilaterale și cooperărilor din diverse domenii.





    Ambasadorul Han a exprimat faptul că întemeierea unei comunități umane cu viitor împărtășit corespunde cu dorințele universale ale tuturor poparelor, arătând astfel direcția de progres a civilizațiilor de la nivel mondial și fiind țelul înalt cu caracteristici chinezești pe care marile puteri diplomatice îl urmăresc în noua eră. În ceea ce privește seria de probleme și provocări majore cu care lumea se confruntă în prezent, China pledează pentru o lume egală, ordonată și multipolară și pentru o economie globalizată inclusivă, care aduce beneficii tuturor. Anul acesta se împlinesc 75 de ani de relații bilaterale România-China și sperăm ca ambele părți să avanseze împreună pentru a îmbunătăți constant cooperarea pragmatică și pentru a aduce beneficii ambelor popoare.


    Domnul Rasaliu a lăudat contribuțiile Chinei la pacea și dezvoltarea lumii, declarând faptul că prietenia dintre România și China este îndelungată și veșnică, iar Grupul Parlamentar de Prietenie cu Republica Populară Chineză este dornic să fie stabilizatorul și promotorul relațiilor bilaterale și cooperărilor din diverse domenii.


Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://ro.china-embassy.gov.cn