Ambasadorul Han Chunlin a participat la seminarul și la expoziția foto pe tema inițiativei comune și calitative Belt and Road

2024-03-30 17:30


    Pe 28 martie, Ambasada Chinei în România și Asociația Română de Prietenie cu China au organizat împreună un seminar și o expoziție pe tema inițiativei comune și calitative Belt and Road la Universitatea Andrei Șaguna din Constanța, unde domnul ambasador Han Chuinlin a participat și a ținut un discurs. Domnul subprefect Șenol Ali, președintele A.R.P.C Constanța Aurel Papari, și fostul ambasador al României la Beijing domnul Viorel Isticioaia.





    Conform Ambasadorului Han, cooperarea de înaltă calitate Belt and Road a devenit o practică vie de construire a unei comunități cu un viitor împărtășit pentru omenire și o oportunitate valoroasă pentru lume de a se bucura împreună de “dezvoltarea durabilă” a Chinei, construind un “pod de prietenie”, de cooperare de tip câștig comun între China și țările din Europa Centrală și de Est. China este dispusă să considere aniversarea a 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România drept o oportunitate de a promova construcția comună de înaltă calitate a inițiativei Belt and Road pentru a obține noi rezultate și pentru a crea noi perspective pentru cooperarea practică dintre China și România.





Pompeo della Posta, profesor la Universitatea Normală din Beijing, prof. dr. Elif Cepni, prorector al Universității Karabuk din Turcia, și prof. dr. Amit Lathigara, profesor la Universitatea RK din India au participat la întâlnire online și au ținut discursuri importante.


Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://ro.china-embassy.gov.cn