Ambasadorul Han Chunlin s-a întâlnit cu Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, domnul Lucian Rus

2024-04-03 13:35

    Pe 3 aprilie, Ambasadorul Han Chunlin s-a întâlnit cu domnul Lucian Rus, Secretar de Stat al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România pentru a face schimb de opinii cu privire la relațiile bilaterale din sfera economică și comercială dintre China și România.





    Conform spuselor Ambasadorului Han, China aderă la dezvoltarea de înaltă calitate, accelerează dezvoltarea de noi forțe productive de calitate prin inovațiile din domeniul științific, respectiv tehnologic, continuă să extindă poziția de deschidere la nivel înalt și își menține tendința de redresare economică pe termen lung. China  susține globalizarea economică benefică tuturor, incluzivă. Fiind cel mai mare motor al creșterii economice mondiale, dezvoltarea Chinei va oferi mai multe oportunități României și altor țări. Anul acesta se împlinesc 75 de ani de la stabilirea legăturilor diplomatice dintre China și România, astfel că sperăm să profităm de această ocazie pentru a consolida sinergia industrială și pentru a extinde cooperarea în comerț, investiții, expoziții și turism, încât să aducem mai multe beneficii celor două popoare.


    Domnul Rus a apreciat enorm realizările Chinei în materie de dezvoltare economică și spune că perspectivele de dezvoltare economică ale României sunt bune iar cooperarea economică și comercială China-România acoperă domenii multiple și are un potențial uriaș. România întâmpină din ce în ce mai multe companii și turiști chinezi să investească în România și să viziteze, să consolideze astfel schimburile bilaterale și să continue prietenia tradițională.


Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://ro.china-embassy.gov.cn