​Consilierul economic și comercial al Ambasadei Chinei în România, Dl. Zhao Linxiang, a găzduit un briefing online pentru întreprinderile chineze în România

2022-01-24 09:00


    La data de 19 ianuarie 2022, Dl. Zhao Linxiang, Consilierul economic și comercial al Ambasadei Chinei în România, a găzduit un briefing online pentru întreprinderile chineze în România. La briefing au participat reprezentanții a aproximativ 20 de întreprinderi chineze din România, inclusiv Bank of China, Huawei, ZTE, COSCO Shipping, China Civil Engineering, China Power Construction, Haier Technology şi altele.

     

    Dl. Zhao Linxiang a transmis participanților salutările cordiale ale E.S., Doamna Ambasador Jiang Yu și a confirmat pe deplin contribuția întreprinderilor chineze în România la susținerea situației generale a dezvoltării Chinei și la promovarea dezvoltării relațiilor economice și comerciale bilaterale în 2021. De altfel, Dl. Zhao a comunicat situația economică din România și progresele înregistrate în depășirea multiplelor dificultăți în cooperarea economică și comercială bilaterală, analizând în același timp şi situația epidemică actuală din România și a prezentat  cerințele de lucru.

    


    Dl. Consilier Zhao a spus că, de la începutul acestui an, al cincilea val al epidemiei Covid-19  a lovit puternic România, numărul persoanelor infectate crește pe zi ce trece, situația urmând să se deterioreze în continuare în perioada următoare. Cu toate acestea, se așteaptă ca economia României să continue să mențină o creștere rapidă în acest an, iar China și România au încă multe oportunități de cooperare în domeniile lanțului industrial şi celui de aprovizionare ale comerțului și investițiilor. Acesta a cerut companiilor chineze să afle mai multe despre prevenirea și controlul epidemiei, să sporească gradul de conștientizare a riscurilor, siguranței muncii, să îmbunătățească funcționarea în conformitate cu legea și să promoveze afacerile într-o manieră ordonată, îndemnându-le să consolideze solidaritatea internă și să desfășoare o concurență sănătoasă. De asemenea, Dl. Consilierul Zhao a transmis reprezentanților întreprinderilor participante și familiilor acestora, cele mai bune urări cu ocazia Anului Nou Chinezesc în anul Tigrului.


Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro