? Ambasadorul Chinei în România și Președintele Comitetului Olimpic Român au participat la expoziția de fotografie de bun venit a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing

Ambasadorul Chinei în România și Președintele Comitetului Olimpic Român au participat la expoziția de fotografie de bun venit a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing

2021-11-25 16:14

     Pentru a saluta viitoarele Jocuri Olimpice și Jocuri Paralimpice de iarnă de la Beijing din anul 2022, 20 de organizații ai rezidenților chinezi din România au inițiat în colaborare cu cea mai mare organizație de prietenie cu China din România, Casa Româno-Chineză, împreună cu Piața Dragonul Roșu și Niro Investment Grup și au organizat „Expoziția de fotografie a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing”.


     În după-amiaza zilei de 22 noiembrie 2021, ceremonia de deschidere a expoziției foto a avut loc în Piața Dragonului Roșu, la care au fost invitați Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu, Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, dl Mihai Covaliu și Secretarul General al Comitetului Olimpic Român, dl George Boroi. Împreună cu Ambasadorul Jiang Yu,  la eveniment a participat și Directorul Secției pentru Afaceri Consulare al Ambasadei Chinei în România, dl Zhao Liqiang. La ceremonia de deschidere au participat și reprezentanți ai companiilor gazdă.     Ceremonia de deschidere a fost prezidată de doamna Ecaterina Vanea, directorul Casei Româno-Chineze. În numele organizatorilor, doamna Vanea a urat bun venit Ambasadorului Jiang Yu, președintelui Mihai Covaliu și reprezentanților organizatorilor la ceremonia de deschidere a expoziției de fotografie. Aceasta a mai menționat că Jocurile Olimpice pledează pentru participarea activă și spiritul de competiție loial, iar astăzi, când epidemia încă se răspândește, viitoarele Jocuri Olimpice de iarnă de la Beijing vor aduce speranță și bucurie oamenilor din întreaga lume. „Mai sus, mai rapid și mai puternic” este motto-ul lui Pierre de Coubertin, părintele Jocurilor Olimpice moderne, iar acum ar trebui să mai adăugăm și “mai uniți”, acesta este și trebuie să fie întotdeauna spiritul olimpic, așa cum este exprimat și pe medaliile Jocurilor de iarnă de la Beijing.


     Ambasadorul Jiang Yu a fost invitat să susțină un discurs. În numele Ambasadei Chinei în România, ea a mulțumit organizatorilor pentru realizarea expoziției de fotografie și l-a salutat cu căldură pe dl Mihail Covaliu cu ocazia participării la eveniment. 


     Ambasadorul Jiang a spus că guvernul chinez acordă o mare importanță pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, iar Președintele Xi Jinping a vizitat de multe ori zona de competiție și a emis o serie de instrucțiuni importante. Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing lucrează îndeaproape cu toate părțile din țară și din străinătate pentru a implementa pe deplin conceptul de organizare ecologică, partajată, deschisă și curată a Jocurilor Olimpice, depune eforturi pentru excelență, progres constant și a trasat diverse sarcini pregătitoare.   

  

     Ambasadorul Jiang a spus că România este o mare țară sportivă, iar cooperarea sportivă China-România are o bază solidă și perspective largi. La începutul acestui an, cele două Comitete olimpice au semnat un memorandum de înțelegere privind cooperarea, care a oferit un nou impuls celor două țări pentru a consolida în continuare schimburile și cooperarea în domeniul sportului și pentru a spori învățarea reciprocă. China va oferi sprijin deplin și confort maxim pentru participarea delegației României la Jocurile Olimpice de iarnă în China și de asemenea, este dispusă să colaboreze cu România pentru a contribui la promovarea mișcării olimpice și a spiritului olimpic.    

     Ambasadorul Jiang a spus că răspândirea continuă a epidemiei a făcut ca țările să se confrunte cu multiple provocări. Doar fiind împreună în momente de dificultate, ajutându-ne unii pe alții, împărtășind împreună urarea de bine pentru viitor și exersând noul motto olimpic „Mai sus, mai rapid, mai puternic și mai uniți” ne putem uni forțele și depăși împreună dificultățile. Vom prezenta lumii Jocurile Olimpice de iarnă eficiente, sigure și minunate și salutăm cu căldură sportivii din întreaga lume, inclusiv din România, să se adune din nou la Beijing pentru a crea o altă performanță olimpică de neuitat! 

    


     Domnul Covaliu, președintele COSR, a ținut apoi un discurs în care a spus că, după cum știe toată lumea, locurile și facilitățile Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing au atins cel mai înalt nivel și mulțumim Chinei pentru eforturile sale extraordinare de a organiza cu succes aceste Jocuri Olimpice de iarnă. Jocurile Olimpice de iarnă reprezintă continuarea Jocurilor Olimpice de vară de la Beijing din 2008. România va trimite de data aceasta 25-30 de sportivi să participe la patinaj, snowmobil, sanie, bob, biatlon și schi alpin. Sperăm ca sportivii români să obțină rezultate bune la aceste Jocuri Olimpice, așa cum au făcut-o și în 2008.


     Într-un interviu acordat la fața locului, domnul Covaliu a mai spus că standardele înalte și facilitățile ecologice oferite de guvernul chinez pentru Jocurile Olimpice de iarnă reprezintă o contribuție importantă pentru umanitate și mediu. El a mai menționat că apreciază eforturile neîncetate ale Chinei de a organiza și găzdui Jocurile Olimpice și Paralimpice de iarnă în această perioada specială a epidemiei, subliniind că astfel de eforturi nu numai că au demonstrat spiritul Jocurilor Olimpice, dar au sporit și încrederea oamenilor de a relua viața normală după epidemie.     


     Înainte de încheierea ceremoniei de deschidere, doamna Vanea a invitat participanții și reprezentanții organizatorilor să facă fotografii de grup și să viziteze expoziția de fotografie.  

  


     Această expoziție foto are aproape o sută de fotografii despre Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, care vor fi expuse în Sala ORIENTALA a Pieței Dragonului Roșu, cea mai mare piață angro din Europa de Est. Expoziția va dura din 22 noiembrie 2021 până în sfârșitul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. În timpul expoziției, videoclipul promoțional al Jocurilor Olimpice de iarnă va fi difuzat și pe ecranele mari de afișare interioare și exterioare ale Pieței Dragonului Roșu. În plus, reprezentanții societății chineze în România au tipărit aproape 2.000 de afișe ale Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing și le-au distribuit în peste 1.000 de magazine chinezești din întreaga țară.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro