Ambasadorul Jiang Yu s-a întâlnit cu Consilierul Prezidenţial al Departamentului Afaceri Europene

2020-06-28 16:08

La data de 23 iunie 2020, Ambasadorul Chinei în România, doamna Jiang Yu, s-a întâlnit cu Consilierul prezidențial al Departamentului Afaceri Europene, dl Leonard Orban, pentru a face schimb de opinii despre relațiile chino-române și relațiile chino-europene în contextul epidemiei de COVID-19.

Ambasadorul Jiang a menționat că de la izbucnirea epidemiei, cele două țări au menținut o cooperare strânsă și au obținut rezultate pozitive. Partea chineză a acordat asistență României în transportul de materiale medicale, a donat produse de protecție sanitară și a împărtășit experiența de prevenire și control al epidemiei, reflectând în cel mai viu mod prietenia tradițională dintre China și România. China este dispusă să continue să lucreze cu România pentru a face față provocărilor situației epidemice, să consolideze și să promoveze Parteneriatul amplu de prietenie și cooperare dintre cele două țări, pe bază de respect și încredere reciprocă.

În numele părții române, Consilierul prezidențial Orban a mulțumit sincer Guvernului și poporului chinez pentru sprijinul și asistența lor în acțiunea anti-epidemică a României și și-a exprimat dorința de a colabora cu partea chineză pentru a promova relațiilor bilaterale și dezvoltarea în continuare a potențialului de cooperare în diverse domenii precum economia și comerțul. De asemenea, cele două părți au considerat că cel de-al 22-lea Summit China-UE a obținut rezultate pozitive, China și România ar trebui să profite de această oportunitate pentru a promova interacțiunea și dezvoltarea coordonată între relațiile chino-române și cele chino-europene.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro