Ambasadorul Chinei în România a avut o discuție telefonică cu liderii grupurilor comunității chineze din România

2020-05-21 14:34

Recent, Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu a avut o serie de convorbiri telefonice separate cu liderii ai peste 20 de grupuri comunității chineze din România, inclusiv Asociația Chineză din Qingtian în România, Romanian Fujian Association, Uniunea Chinezilor din România etc. și în numele ambasadei, și-a exprimat sincera simpatie față de toți compatrioți chinezi stabiliți în România și le-a mulțumit pentru contribuțiile pe care le-au avut în activitatea anti-epidemică a Chinei și României în această perioadă neobișnuită. Ambasadorul i-a încurajat să continue să lucreze împreună pentru a preveni și controla epidemia și a trece împreună peste această perioadă dificilă.

Ambasadorul Jiang a menționat că la începutul epidemiei de Covid-19, compatrioții chinezi din România au donat imediat și cu generozitate bani și materiale zonelor afectate în China, ceea ce a demonstrat pe deplin patriotismul și iubirea lor pentru patrie. Odată ce situația epidemică din Europa a devenit tot mai gravă, liderii comunității chineze i-au determinat pe toți chinezii să se ajute reciproc și să ia măsuri eficiente de prevenire a epidemiei, în timp ce își asigurau propria sănătate și siguranță, ei au extins în mod activ o mână de ajutor societății locale române, arătând o imagine bună a comunității chineze din România.

Ambasadorul Jiang a subliniat că Guvernul român și-a relaxat treptat măsurile de control, iar zona comercială Dragonului Roșu unde se adună oamenii de afaceri chinezi se va redeschide în curând. Cu toate acestea, ridicarea parțială a interdicțiilor nu înseamnă că epidemia este atenuată și nici nu înseamnă că putem fi mai puțin vigilenți, depunând speranța ca liderii grupurilor comunității chineze vor continua să joace un rol de frunte și exemplar în fața noilor provocări, aducând oamenii împreună și ajutându-i în dificultăți, vor consolida comunicarea și coordonarea cu autoritățile zonei comerciale, vor consolida măsurile de prevenire și control, vor identifica prompt riscurile și lacunele siguranței, astfel încât să fie impulsionat atât reluarea muncii, cât și prevenirea epidemiei.

Ambasadorul Jiang a spus că Guvernul chinez este întotdeauna preocupat de sănătatea și siguranța fiecărui cetățean chinez de peste hotare. Ambasada Chinei în România va implementa cu hotărâre cerințele și aranjamentele de măsuri stabilite, va urmări îndeaproape evaluarea epidemiei și va ține cont întotdeauna de sănătatea și siguranța comunității chineze din România, va continua să depună toate eforturile pentru a ghida și ajuta compatrioții chinezi pentru protecția personală, asigurând drepturile și interesele lor legitime în România.

Liderii grupurilor comunității chineze din România au exprimat opinia comună că atenția acordată de ambasada le-a consolidat și mai profund încrederea de a lupta împreună și cu solidaritatea împotriva epidemiei. Aceștia vor continua să ducă mai departe spiritul de a se ajuta reciproc să depășească dificultățile, să ia măsuri de protecție eficiente și să participe activ la lupta locală împotriva epidemiei, să coopereze cu comunitatea locală astfel încât să contribuie și mai mult pentru impulsionarea prieteniei și a cooperării dintre China și România.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro