Ambasadorul Jiang Yu a participat la ceremonia de predare a materialelor anti-epidemice donate de către Huawei pentru România

2020-04-17 22:41

La data de 15 aprilie, la Departamentul pentru Situații de Urgență a avut loc ceremonia de predare a materialelor anti-epidemice donate de către Huawei pentru Guvernul României. La ceremonia de predare a participat directorul general al Huawei România, Zhang Xibo, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, generalul de brigadă Dan Paul Iamandi și directorul Departamentului Asia-Pacific în cadrul Ministerul Afacerilor Externe al României, Cristina Romilă. Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu și Consilierul Economic al Ambasadei, dl Zhao Linxiang au participat la ceremonie.

Secretar de stat Raed Arafat și-a exprimat recunoștința sinceră față de compania Huawei pentru donarea de materiale medicale necesare urgent în perioada critică împotriva epidemiei. Domnul secretar de stat a menționat că virusul nu ține cont de frontiere țării și că cooperarea comunității internaționale în combaterea epidemiei este una necesară și esențială. România este dispusă să continue cooperarea activă cu celelalte țări, să depășească epidemia cât mai curând posibil, să restabilească producția și ordinea de viață normală, protejând siguranța sănătății publice.

Ambasadorul Jiang Yu a mulțumit companiei Huawei pentru susținerea acordată eforturilor anti-epidemice ale Guvernului și poporul român prin acțiunile concrete și a spus că în fața epidemiei, comunitatea internațională ar trebui să lucreze împreună pentru a depăși dificultățile. Ambasadorul Jiang a mai menționat că Guvernul și poporul român sunt uniți ca unul și răspund în mod activ, iar măsurile decisive și puternice care au fost luate funcționează cu succes, menționând că este sigură că România va câștiga victoria finală împotriva epidemiei.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro