Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde întrebărilor mass-media

2020-02-19 02:20

Întrebare mass-media: La data de 17 februarie, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România a emis un editorial despre 5G și compania Huawei din China. Care este răspunsul Ambasadei Chinei în România la acest lucru?

Răspuns: Ambasadorul Statelor Unite a calomniat din nou, în mod nejustificat, tehnologia 5G a Chinei și Huawei, fapt căruia ne opunem ferm. Huawei este o întreprindere privată sută la sută, care s-a dezvoltat datorită propriilor eforturi, înțelepciune și în concurență de piață. SUA vorbește despre presupusa „ușa din spate" a Huawei timp de doi ani, dar până acum, Statele Unite nu au reușit să prezinte dovezi concludente. Oare nu cumva dezvăluie adevarul? Huawei deja a declarat public că este dispus să semneze un acord fără „ușă din spate" cu orice țară sau organizație. În acest caz, oare așa-numitele companii americane „fiabile" și alte companii de înaltă tehnologie, îndrăznesc să facă același lucru?

Faptele au dovedit în mod repetat că Statele Unite sunt cel mai mare ascultător secret la nivel global din domeniul ciberspațiului. Programul "PRISM", Wikileaks au dezvăluit că Statele Unite desfășoară o supraveghere masivă și organizată a ciberspațiului mondial. Recent, s-a dezvăluit că departamentul de informații din SUA, printr-o companie elvețiană de criptare, vindea echipamente de criptare și în timp ce îl folosea pentru a fura secrete. Oficialii americani vorbesc toată ziua despre securitatea cibernetică, dar poate că ar trebui să dea lumii un răspuns referitor la aceste incidente? Totuși, în mâinile cui, tehnologia 5G pare să fie „în mâini greșite"?

Toate acuzațiile americane împotriva Chinei sunt niște minciuni, nu fapte. Dar dacă protagonistul acestor minciuni devin Statele Unite, atunci aceste minciuni se transformă în adevăr. Statele Unite, un adevărat „Imperiu al hackerilor", joacă rolul victimei atacurilor cibernetice, executând în mod repetat trucul stângaci al unui hoț care strigă "prinde hoțul", arătând astfel ipocrizia problemelor de securitate cibernetică.

5G-ul a deschis o nouă eră a internetului pentru tot și constituie fundamentul științific și tehnologic pentru inovația și dezvoltarea tuturor industriilor în viitor. Statele Unite politizează 5G-ul și folosesc puterea națională pentru a suprima în mod nejustificat dezvoltarea întreprinderilor tehnologice, care doar va submina realizările comune de inovare ale comunității internaționale, și va deteriora forța motrice a dezvoltării economice mondiale, afectând bunăstarea comună a întregii omeniri.

Conform celui mai recent raport, „Indexul proprietății intelectuale mondiale", publicat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale la sfârșitul anului trecut, China a solicitat un număr record de 1,54 milioane de brevete doar anul trecut, reprezentând aproape jumătate din cererile totale de brevete din lume, clasându-se pe primul loc pentru opt ani consecutivi. China a devenit o țară majoră care își creează propria proprietate intelectuală. Nu este surprinzător că în China s-au născut o serie de companii de talie mondială, printre care și Huawei. În timpul procesului de cercetare și dezvoltare tehnologiei 5G din China, multe companii străine, cum ar fi Intel, Ericsson și Nokia au participat activ și au adunat inovații și înțelepciune globale, iar de inovațiile 5G din China va beneficia, de asemenea, întreaga lume.

În ceea ce privește tehnologia 5G a Huawei, multe țări europene, inclusiv Marea Britanie, Franța și Germania, au adoptat o atitudine calmă, obiectivă și științifică în acest sens. Nu există nici o îndoială că toate țările vor menține securitatea propriei infrastructuri informaționale, în același timp, ar trebui să ofere tuturor companiilor o platformă de concurență echitabilă și un mediu de afaceri nediscriminatoriu. Aceasta este o practică corectă și este, de asemenea, în conformitate cu principiile unei economii de piață. Suntem convinși că țările europene vor face alegeri înțelepte în mod independent.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro