Ambasadorul Jiang Yu a vizitat comunitatea de chinezi din România înainte de sosirea Anului Nou Chinezesc

2020-01-14 21:27

La data de 9 ianuarie 2020, Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu, împreună cu șeful Secției Consulare și cu reprezentanții secției politice au vizitat Dragonul Roșu, unde oamenii de afaceri chinezi operează intens, au vizitat sediul din România al ziarului „Știri din Europa (oushinet.com)”, Centrul de Medicină Chineză Tradițională Shanghai, urând chinezilor din România cele mai sincere felicitări cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

Ambasadorul Jiang a intrat în magazinele comercianților chinezi din Dragonul Roșu și a oferit mici suveniruri, cum ar fi decorațiuni de sărbătoare și calendare cu ocazia Festivalului Primăverii, urând tuturor un An Nou fericit și prosper. Ambasadorul Jiang a spus că de fiecare dată când vine în Dragonul Roșu, poate simți spiritul muncitor al chinezilor din România și căutarea unei vieți mai bune. Toată lumea a muncit mult timp, s-a unit și s-a ajutat reciproc și a construit treptat Dragonul Roșu, transformând-o într-o carte de vizită care a afișat o imagine bună a Chinei și o platformă pentru promovarea schimburilor dintre cele două popoare. Sperăm că toată lumea va depune eforturi persistente, va da dovadă de curaj pentru a explora și a profita de oportunități pentru o nouă dezvoltare de afaceri.

   

Ambasadorul Jiang a vizitat, de asemenea sediul din România al ziarului „Știri din Europa (oushinet.com)”, Centrul de Medicină Chineză Tradițională Shanghai și a vorbit cordial cu liderii acestora, încurajându-i să dezvolte activ cultura tradițională chineză și să raporteze în mod cuprinzător și veridic contribuțiile comunității de chinezi din România la promovarea relațiilor China-România. Ar trebui să spună în mod viu povești despre China, să răspândească vocea Chinei, să crească înțelegerea despre China în rândul poporului român și să construiască un pod de prietenie și cooperare între China și România.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro