Ambasadorul Jiang Yu a publicat un articol în ediția specială CHINA 70 a revistei „Piața financiară"

2019-12-10 02:49

Recent, revista lunară financiară „Piața financiară”, cu o influenţă semnificativă în România, a publicat o ediție specială pentru a sărbători 70 de ani de la înființarea Republicii Populare Chineze și 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România.

Ambasadorul Jiang Yu a acceptat un interviu în exclusivitate pentru revista Piața Financiară. Textul complet al interviului a fost publicat în ediția specială. Ambasadorul Jiang a analizat în detaliu procesul de dezvoltare și marile realizări ale Republicii Populare Chineze, prin enumerarea unor date detaliate. Ea a subliniat că secretul dezvoltării Chinei constă în aderarea la calea de dezvoltare care este în conformitate cu condițiile naționale ale Chinei, care susține politica de bază națională de reformă și deschidere și susține gândirea de dezvoltare axată pe oameni. Succesul dezvoltării Chinei a sporit încrederea țărilor în curs de dezvoltare în atingerea prosperității propriei țări și a extins calea pentru modernizarea țărilor în curs de dezvoltare, oferind experiență și lecții pentru țările și națiunile din lume care doresc să accelereze dezvoltarea și să își păstreze independența prin alegerea căilor de dezvoltare care sunt în conformitate cu condițiile naționale ale lor. China se angajează să promoveze un nivel mai ridicat de deschidere, ceea ce va aduce o nouă rundă de „oportunități chineze” pentru întreaga lume.

Ambasadorul Jiang a făcut comentarii pozitive cu privire la relațiile China-România și a declarat că cele două țări s-au înțeles întotdeauna, s-au respectat și s-au ajutat reciproc. Relațiile China-România s-au concentrat întotdeauna pe tema principală a cooperării prietenoase, iar interesele convergente au intensificat din ce în ce mai mult schimburile dintre oameni, prietenia și cooperarea. Aflându-ne la un nou punct de plecare istoric, cele două părți ar trebui să privească relațiile China-România dintr-o perspectivă strategică și pe termen lung și să profite de oportunitățile istorice aduse de construcția „Belt and Road” și „Cooperarea 17 + 1”. Vom continua să extindem punctele convergente ale intereselor, să promovăm cooperarea în domeniile construcției infrastructurii de transport, economiei și comerțului, finanțelor, turismului și energiei, să consolidăm schimburile culturale și interumane, să asigurăm dezvoltarea continuă sănătoasă și stabilă a relațiilor bilaterale de care să beneficieze popoarele ambelelor țări.

Ambasadorul Jiang a subliniat, de asemenea, că în contextul situației internaționale actuale, care este instabilă și în care factorii de incertitudine cresc în mod semnificativ, China și UE se opun și rezistă unilateralismului, mențin sistemul comercial multilateral și promovează liberalizarea și facilitarea comerțului global și a investițiilor, având interese comune și un consens larg. China este dispusă să colaboreze cu UE pentru a promova dezvoltarea sănătoasă, stabilă și durabilă a relațiilor China-UE. În timpul președinției rotative în Uniunea Europeană în prima jumătate a acestui an, România a jucat un rol constructiv în promovarea dezvoltării relațiilor China-UE. Sperăm că partea română va continua să sprijine și să participe activ la sinergia inițiativei „Belt and Road” cu strategia UE privind conectivitatea Europa-Asia și rețeaua trans-europeană de transport, să contribuie mai mult la aprofundarea celor patru parteneriate majore dintre China și Europa și să realizeze promovarea reciprocă și sinergia relațiilor de dezvoltare dintre China-România și China-Europa.

Ambasadorul României în China, Basil Constantinescu, cercetătorul Institutului de Cercetare a Calității Vieții Academia Română, Iulian Stănescu, expertul Fundației Eurisc, Alexandru Georgescu, mai mulți reprezentanți media și oameni de afaceri din ambele țări au publicat articole în ediția specială, explicând realizările dezvoltării Chinei și realizările cooperării China-România din diferite perspective, convenind că prietenia tradițională dintre cele două țări merită să fie prețuită, iar perspectiva cooperării China-România este una strălucitoare.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro