China Central Television și postul TV B1 din România au semnat un acord de cooperare pentru difuzarea „Spectacolului chinezesc"

2019-12-06 22:16

Pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a înființării relațiilor diplomatice dintre China și România, la data de 6 decembrie 2019, China Central Television (denumită în continuare „post principal”) și postul de televiziune românesc B1 din București, au semnat „Acordul-cadru pentru lansarea „Spectacolului Chinezesc ””. Acordul a fost semnat de dl Ren Qian, redactor-șef adjunct al China Central Television și director al centrului de producție și traducere pentru film și televiziune și dl Sorin Oancea, Manager-general al postului de televiziune B1. Directorul General al postului B1, dl Răzvan Păunescu și Consilierul cultural al Ambasadei Chinei în România dna Zhao Li, au participat la eveniment și au fost martorii semnării mass-media dintre cele două țări.

Conform acordului, versiunea în română a programelor de film și televiziune chineză, traduse de postul principal, vor apărea pe ecranele din țară. Documentarul chinezesc din 6 episoade „Legacy at Your Dingertips” va fi difuzat în premieră în România pe postul B1 în cadrul ”Spectacolului chinezesc”. Înainte de semnarea acordului, China și România au purtat discuții amicale, Păunescu a spus că China a atins realizări remarcabile de la reformă și deschidere, însă puțini oameni din Occident înțeleg cu adevărat China, iar lansarea „Spectacolului chinezesc” va oferi publicului românesc o nouă platformă pentru a înțelege China adevărată. Ren Qian apreciază foarte mult eforturile postului B1 de a promova cooperarea chino-română și speră să folosească „Spectacolul Chinezesc” ca platformă cooperativă pentru a lansa mai multe produse de film ale televiziunii chineze pe placul publicului român și vor discuta în continuare cooperarea pragmatică în promovarea traducerilor și alte domenii.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro