Ambasadorul Jiang Yu a vizitat județele Galați și Tulcea

2019-11-08 23:19

În perioada 29 - 31 octombrie 2019, Ambasadorul Jiang Yu a vizitat județele Galați și Tulcea din Sud-Estul României, unde s-a întâlnit cu primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, Vicepreședintele CJ Galați, Florinel-Petru Gasparotti, Președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, Prefectul judeţului Tulcea, Lucian Furdui, Vicepreşedintele CJ Tulcea, Dumitru Mergeani, Vicepreşedintele CJ Tulcea, Petre Badea, Viceprimarul oraşului Tulcea, Andaluzia Luca. Au participat la expoziția de fotografie „Frumoasa Chină” desfășurată în cele două județe și la expoziția de fotografie „Iată Suzhou!” din Suzhou și au vizitat Rezervației Biosferei Delta Dunării.

 

Autoritățile celor două județe au salutat-o pe dna Ambasador Jiang Yu pentru vizita cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a stabilirii relațiilor diplomatice și a celei de-a 15-a aniversări a înființării parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre China și România. Cu o locație geografică favorabilă și un transport convenabil, bazându-se pe râul Dunărea, pe Marea Neagră și rețeaua rutieră și aeriană dezvoltată, cele două județe sunt importante centre de transport intermodal ale României; în aceste zone este dezvoltată industria metalurgică și construcția navală, nivelul de industrializare de aici se află în fruntea altor județe din România, iar produsele sunt exportate către Europa de Vest; agricultura și acvacultura sunt dezvoltate, iar economia verde și industria turistică prezintă avantaje puternice, în special speciile bogate și condițiile naturale unice din Delta Dunării, făcând astfel Tulcea un model pentru dezvoltarea armonioasă a domeniilor de rezervarea ecologică, de cercetarea științifică și de turism etc, obținând popularitatea internațională și mai mulți turiști chinezi sunt bineveniți să viziteze Delta Dunării. Partea română a mai spus că prietenia româno-chineză este adânc înrădăcinată în inimile celor două popoare și că dezvoltarea fermă a cooperării cu China se bazează pe alegeri istorice și realiste. În ultimii ani, cele două județe au menținut contacte strânse și o bună cooperare cu provincia Hubei și orașul Suzhou din China și au obținut o cooperare fructuoasă în domeniile medicinei chineze, predării limbii chineze și turismului. Partea română este dispusă să-și alinieze avantajele cu experiența, capitalul și tehnologia Chinei, cu ajutorul inițiativei ”Belt and Road” și a formatului de cooperare dintre China și țările din Europa Centrală și de Est, vor aprofunda schimburile regionale și cooperarea cu China și vor extinde domeniile de cooperare, în special, cele două părți ar trebui să promoveze proiecte economice și comerciale, să atragă investițiile chineze, să impulsioneze pentru mai multe rezultate de cooperare în noua perioadă istorică și să facă ca cele două județe să fie în frunte celorlalte județe la capitolul cooperării bilaterale regionale.

Ambasadorul Jiang a subliniat că schimburile bilaterale la nivel local sunt favorabile extinderii proporțiilor parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre China și România și o platformă importantă pentru ambele părți pentru a împărtăși oportunități și a promova cooperarea. Vizitele în cele două județe au făcut-o pe doamna Ambasador să simtă cu adevărat prietenia profundă dintre cele două popoare și încrederea deplină în promovarea în continuare a schimburilor locale în viitor. De la preluarea mandatului, Ambasadorul Jiang a efectuat vizitele la mai multe județe și orașe din România cu scopul de a răspândi prietenia, de a atinge potențialul de cooperare și de a promova schimburi bilaterale și cooperare în domeniul economiei, comerțului, investițiilor, culturii și altor domenii. China este pregătită să lucreze cu cele două județe pentru a explora activ sinergiile dintre inițiativa ”Belt and Road”, strategia europeană de conectivitate eurasiatică și Inițiativa celor Trei Mări, să caute teren comun, să coopereze în mai multe domenii și să obțină dezvoltarea cu beneficii reciproce și câștiguri mutuale. Ambasadorul Jiang a mai spus că în ultimii ani, guvernul chinez a implementat în mod activ conceptul de dezvoltare verde și a respectat calea dezvoltării ecologice, cu emisii reduse de carbon și dezvoltare durabilă, iar conceptul de dezvoltare verde a fost adânc înrădăcinat în inimile oamenilor. De-a lungul timpului, poporul celor două județe și-a combinat dezvoltarea și protecția resurselor naturale cu sentimentele sale pure și sincere de o armonie între om și natură, au protejat și avut grijă de comoara naturii Delta Dunării, au acumulat o bogată experiență în domeniul gestionării, protecției ecologice și dezvoltării turismului pe Dunăre. Astfel cele două părți pot desfășura în continuare învățarea reciprocă, schimburile și cooperarea în domeniile cercetării științifice și al turismului dintre China și România.

Situat la confluența fluviului Dunărea și a celor două mari râuri din Sud-Estul României, Galați a fost un centru comercial al transportului fluvial și al transportului maritim, un mare port cu trafic emens. Marele domnitor Alexandru Ioan Cuza și alți eroi din istoria României provin din acest loc minunat.

 

Județul Tulcea este mărginită de Ucraina la Nord și de Marea Neagră la Sud-Est, iar Dunărea trece chiar prin județ. Construcțiile navale și industria metalurgică sunt industrii locale tradiționale. Bogată în resurse eoliene, este regiunea cu cel mai mare potențial de energie eoliană din România. Delta Dunării este situată în județul Tulcea și acoperă o suprafață de peste 500.000 de hectare. Aceasta este una dintre cele mai importante baze de cercetare pentru biodiversitatea în zonele umede din Europa, denumită „plămânul Europei” și a fost catalogată drept patrimoniu mondial al UNESCO în 1991.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro