Ambasada Chinei în România a organizat o întâlnire cu participanții la programele de instruire din China

2019-11-06 04:37

La data de 30 octombrie 2019, Secția Economică și Comercială al Ambasadei Chinei din România a organizat o întâlnire cu participanții care s-au întors de la programele de instruire din China ”Seminar de pregătire bilaterală privind administrația publică și e-guvernare 2019” și ”Seminar de pregătire bilaterală în domeniul tehnologiei industriei curmalelor 2019”, în cadrul întâlnirii cursanții au împărtășit realizările sale de instruire. La eveniment a participat dl Zhao Linxiang, Consilier Economic și Comercial al Ambasadei Chinei în România, Subsecretar de Stat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Adriana-Mihaela Udroiu, Prorectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Florin Stănică și alte peste 30 de persoane.

În discursul său, Consilierul Zhao Linxiang a felicitat cursanții români pentru finalizarea cu succes a pregătirilor și speră ca aceștia vor putea aplica ceea ce au învățat în China în practicile lor de muncă, jucând un rol de punte pentru a promova în continuare relațiile prietenoase și de cooperare dintre China și România. El a subliniat că cooperarea în domeniul resurselor umane este o parte importantă a cooperării pragmatice cuprinzătoare dintre China și România. În ultimii ani, odată cu aprofundarea inițiativei ”Belt and Road” și progresul continuu al formatului de cooperare ”17+1”, schimburile economice și culturale dintre China și România au devenit tot mai frecvente. El a mai spus că în acest an se împlinesc 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări și 15 ani de la înființarea Parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre China și România. China este dispusă să profite de această ocazie pentru a lucra cu România în vederea îmbogățirii în continuare a cooperării în domeniul resurselor umane și pentru a o transforma într-un punct strălucitor al cooperării bilaterale.

Subsecretarul de Stat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Adriana-Mihaela Udroiu și Prorectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Florin Stănică au vorbit în numele celor două grupuri de cursanți, exprimându-și sincera recunoștință organizatorilor pentru primirea caldă și aranjamentele gândite, la fel menționând aprecierea pentru realizările Chinei de la reformă și deschidere și și-au exprimat speranța de a consolida și mai mult cooperarea pragmatică dintre România și China. În cadrul schimburilor și interacțiunilor ulterioare, participanții și-au împărtășit cu entuziasm impresiile despre China și despre experiențele lor de instruire, și-au exprimat dorința de a continua consolidarea schimburilor și învățării reciproce cu China, de a fi promotorii cooperării româno-chineze și moștenitorii prieteniei româno-chineze.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro