A trecut aproximativ o jumătate de secol, iar sentimentele rămân întotdeauna în adâncul inimii -Ambasadorul Jiang Yu s-a întâlnit cu fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe al României Nicolae Ecobescu

2019-10-30 04:08

La data de 24 octombrie 2019, cu ocazia ”Zilei Națiunilor Unite”, Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu l-a vizitat pe fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe al României, dl Nicolae Ecobescu, aducându-i un omagiu.

   

În calitate de ministru adjunct al Afacerilor Externe al României și locțiitor al șefului delegației României la cea de-a 26-a sesiune a Adunării Generale a ONU, dl Nicolae Ecobescu a descris entuziasmat modul în care România a sprijinit restabilirea drepturilor legitime ale Republicii Populare Chineze la ONU și lucrările sale din culise, iar această mișcare se datorează prieteniei și solidarității celor două popoare și sprijinului pentru cauza justiției mondiale, ceea ce este o mare victorie. El a mai spus că a urmărit continuu performanța Chinei în cadrul organizațiilor internaționale precum ONU și că în prezent, China, ghidată de gândirea diplomatică a lui Xi Jinping participă activ la afacerile internaționale, influența Chinei pe arena internațională crește zi de zi, iar contribuția Chinei la pacea și dezvoltarea mondială a atras atenția la nivel mondial, fiind un vechi prieten al poporului chinez, este sincer fericit să vadă acest proces. De asemenea, dl Ecobescu i-a oferit ambasadorului Jiang Yu documentele detaliate editate de dânsul despre istoria anului respectiv.

Ambasadorul Jiang Yu a spus că, pe 25 octombrie, acum 48 de ani, la cea de-a 26-a sesiune a Adunării Generale a ONU din 1971 a fost adoptată Rezoluția nr. 2758 privind restabilirea drepturilor legitime ale Republicii Populare Chineze la ONU, iar în calitate de coautor, România a îndrăznit să susțină corectitudinea și justiția internațională și a jucat un rol important și istoric în restabilirea drepturilor legitime ale Republicii Populare Chineze la ONU. Guvernul și poporul chinez au tot timpul în minte acest lucru. Dl Ecobescu este un martor al acelor vremuri, iar China nu uită vechii prieteni.

Ambasadorul Jiang a mai declarat că China a fost un membru fondator al ONU și prima țară care a semnat Carta Națiunilor Unite. Fiind unul dintre cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, China a participat de-a lungul timpului la numeroase activități politice, economice și sociale ale ONU, este cel de-al doilea cel mai mare contribuabil al bugetelor ONU și al fondurilor ONU pentru menținerea păcii și țara cu cel mai mare număr de menținători de pace printre membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, aducând contribuții importante la diferitele cauze ale ONU. China a sprijinit întotdeauna ONU să joace un rol activ și protejează autoritatea și statutul ONU. În fața noii situații și a noilor provocări, China va ține în continuare steagul multilateralismului sus, protejând ferm sistemul internațional cu ONU ca nucleu și menținând ferm ordinea internațională bazată pe dreptul internațional.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro