Ambasadorul Jiang Yu s-a întâlnit cu Mugur Constantin Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României

2019-10-13 22:26

La data de 10 octombrie 2019, Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu s-a întâlnit cu Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Constantin Isărescu, pentru a face schimb de opinii pe teme precum cooperarea financiară China-România.

Ambasadorul Jiang Yu a spus că prietenia tradițională dintre China și România este profundă, iar fundamentul solid al opiniei publice a creat o premisă bună pentru cooperarea dintre cele două țări. În prezent, cooperarea bilaterală economică și comercială a crescut constant, volumul comercial a continuat să crească, schimburile corporative au devenit mai active, iar intercalarea intereselor a devenit tot mai profundă. Partea chineza este dispusă să lucreze împreună cu România și cu ocazia aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România și a 15 ani de la stabilirea Parteneriatului amplu de prietenie și cooperare, ne vom concentra pe cooperare de termen lung, vom construi un consens, vom comunica în profunzime și vom lucra împreună pentru a promova și mai mult cooperare dintre China și România.

Ambasador Jiang Yu a subliniat că perspectivele cooperării financiare dintre cele două țări sunt promițătoare. Finanțarea reușită este un sprijin important pentru construcția inițiativei „Belt and Road”. Partea chineză a depus eforturi active în acest scop și a inițiat și înființat instituții precum Banca Asiatică pentru Investiții în Infrastructura și Fondul Drumului Mătăsii. În cadrul celui de-al doilea forum al Summit-ului de cooperare internațională "Belt and Road", China a anunțat că va continua să extindă canalele de finanțare și să reducă costurile de finanțare, în același timp, salută participarea instituțiilor financiare multilaterale și naționale la cooperarea de investiții și finanțare, ceea ce arată potențialul enorm al cooperării în domeniul comunicării financiare în cadrul inițiativei „Belt and Road” care creează oportunități favorabile pentru ca cooperarea financiară bilaterală să se aprofundeze și mai mult. Atât China cât și România ar trebui să profite de situație și să exploreze noi domenii de convergență și puncte de creștere în sectorul financiar între cele două țări pentru a ajuta cooperarea financiară bilaterală să atingă un nou nivel.

Ambasadorul Jiang a prezentat, de asemenea, noi idei și noi măsuri pentru noua rundă de deschidere a Chinei.

Guvernatorul Mugur Isărescu a spus că partea română apreciază foarte mult profunda prietenie cu China și speră să continue să o dezvolte în noile circumstanțe și să o transforme în rezultate de cooperare mai concrete. România este dispusă să participe activ la inițiativa „Belt and Road” și formatul de cooperarea „17 + 1” și să lucreze împreună cu China pentru a explora un model de cooperare benefic și reciproc. Instituțiile financiare ale celor două țări ar trebui să consolideze schimburile și cooperarea și să ofere noi puncte de creștere și vitalitate pentru dezvoltarea economică.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro