Ambasada Chinei din România a lansat Pictorialul „Să păstrăm statornic în suflet calea prieteniei, să ducem pe mai departe moștenirea memoriei culturale"

2019-09-16 03:55

Cu ocazia aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între China și România, Ambasada Chinei în România a lansat un pictorial comemorativ intitulat „Să păstrăm statornic în suflet calea prieteniei, să ducem pe mai departe moștenirea memoriei culturale” dedicate aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între China și România. În pictorialul sunt prezenți prieteni ai Chinei prin articole și imagini, foști lideri ai României, foști ambasadori români în China, personalități marcante, sinologi și reprezentanți mass-media, cu amintirile sentimentelor reale ale prieteniei dintre cele două popoare, alături de cele mai bune urări pentru dezvoltarea viitoare a relațiilor bilaterale.

Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu a subliniat în Cuvânt Înainte al pictorialului că la baza realizării acestei reviste se află profunda prietenie tradițională dintre China și România şi evocările istorice și culturale comune ale celor două popoare. Aceasta reprezintă cristalizarea eforturilor extraordinare ale tuturor generațiilor de personalități politice ale celor două țări și constituie un tezaur de suflet al celor două popoare ale noastre. În acest pictorial, sunt prezentate generoasele perspective ale foștilor lideri ai României țări ale noastre în promovarea relațiilor dintre China și România și în materializarea inițiativei „Belt and Road”. Foști ambasadori români în China care și-au dedicat întreaga viață dezvoltării relațiilor dintre China și România, ne descriu adevăratele lor sentimente care au stat la baza carierelor diplomatice; reprezentanți din toate cercurile sociale care au participat la dezvoltarea prieteniei dintre cele două popoare; sinologi care s-au implicat trup și suflet, decenii întregi în promovarea limbii chineze; reprezentant mass-media, din punctul de vedere al scriitorului și turistului care descrie China așa cum a văzut-o. Aceștia au fost nu doar martori la stabilirea relațiilor dintre China și România, după întemeierea Chinei Noi, ci, mai mult de atât, sunt cronicarii ce completează noile capitole ale prieteniei dintre cele două țări ale noastre.

Ambasadorul Jiang Yu a menționat că prietenia profundă dintre cele două popoare alcătuiește rădăcina trainică a arborelui prieteniei Chino-Române. În ultimii 70 de ani, China și România și-au menținut prietenia tradițională și relațiile interstatale exemplare. Trecutul este o prefață. Cu ocazia aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România, suntem bucuroși să vedem aprofundarea schimburilor bilaterale în diverse domenii și dezvoltarea rapidă a cooperării pragmatice. În cadrul seriei de activități „Predarea Făcliei”, schimburile culturale dintre tinerii și copii din China și România au atins un nou nivel de dinamism. Prietenia tradițională are continuatori de încredere; viitorul cooperării dintre China și România este unul plin de speranță. Să depunem eforturi împreună pentru a duce mai departe prietenia noastră tradițională, pentru a obține realizări și mai remarcabile, pentru a menține neabătut fundamentul prieteniei dintre China și România, pentru a promova cu pasi mai solizi relațiile bilaterale și pentru a crea și mai multe beneficii celor două popoare ale noastre.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro