Ambasadorul Jiang Yu a participat la cea de-a VII-a ceremonie de re-alegeri din cadrul Asociației Qingtian din România

2019-09-05 21:50

La 1 septembrie 2019, Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu a fost invitată să participe la cea de-a VII-a ceremonie de re-alegeri din cadrul Asociației Qingtian din România. Sute de persoane, inclusiv reprezentanți ai principalelor asociații de chinezi din România, reprezentanți ai Asociației Qingtian și alții, au participat la eveniment. Dl Tu Jiang, Ministru-Consilier al Ambasadei Chinei în România a fost prezent la ceremonie.

În discursul său, Ambasadorul Jiang a felicitat Asociația Qingtian pentru re-alegerea cu succes, menționând că asociația s-a angajat să adune eforturile tuturor chinezilor din România, unindu-i pe chinezii care stau în România, protejând drepturile și interesele legitime ale acestora, ajutându-i pe cei care au nevoie, susținând activitatea ambasadei, participând cu implicare la construcția internă a țării și susținând în mod activ marea cauză a reunificării pașnice a Chinei, contribuind pozitiv la unirea inimilor chinezilor de peste hotare, punerea în valoare a puterii chinezilor de peste hotare, oferirea diverselor servicii pentru diaspora chineză și oferirea răsplății pentru orașele natale, stabilind o imagine bună a chinezilor de peste hotare, stimulând schimburile de prietenie dintre cele două țări şi popoare, promovând dezvoltarea patriei și dezvoltarea economică și socială locală.

Ambasadorul Jiang a mai spus că anul acesta se împlinesc 70 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze, 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România și 15 ani de la stabilirea Parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre China și România. Speră ca numărul mare de chinezi din România să profite de oportunitate și să joace pe deplin avantajele proprii și să contribuie activ la schimburile și cooperarea dintre China și România în diverse domenii, în special în construcția ”Belt and Road”și formatul de cooperare ”17 + 1” și să contribuie la împlinirea visului marii renașterii a națiunii chineze. Crede că noul președinte al Asociației Qingtian va corespunde așteptărilor și va conduce numărul mare de chinezi din România spre glorii mai mari.

Noul președinte al Asociației Qingtian, președintele executiv, directorul departamentului de știri și alți oficiali au susținut discursuri, au rezumat activitatea anterioară a Asociației Qingtian, au făcut planuri și au evaluat perspectivele pentru activitatea viitoare. Oficiul Afacerilor Diasporei Chineze din Zhejiang și multe asociații ai diasporei chineze din străinătate etc. au trimis scrisori de felicitare cu ocazia organizării cu succes a re-alegerii din cadrul Asociației Qingtian.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro