Ambasadorul Jiang Yu a vizitat județul Alba

2019-06-24 23:11

La 22 iunie 2019, înainte de a participa la evenimentul "Sezonul Chinezesc" din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Ambasadorul Jiang Yu a vizitat și județul Alba, unde s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Alba, dl Ion Dumitrel și cu primar interimar al municipiului Alba Iulia, dl Paul Voicu. Dl Dumitrel și dl Voicu au însoțit-o pe Ambasadorul Jiang Yu să viziteze Sala Unirii din Alba Iulia unde a avut loc ședința Marii Adunări Naționale care la 1 Decembrie 1918 a hotărât Unirea Transilvaniei cu România.

Partea română a salutat cu căldură pe dna Ambasador Jiang Yu mulțumind pentru vizita capitalei județului Alba, Alba Iulia, care a asistat la dezvoltarea a mii de ani de tranziție a civilizației europene, fiind locul celor două unirii naționale ale României și capitala istorică și spirituală a României. Județul Alba are o amplasare favorabilă cu legături excelente de transport. În ultimii ani, cele trei mari industrii din regiune s-au dezvoltat într-o manieră echilibrată, turismul cu caracteristici culturale și istorice a înflorit, a fost testat și avansat construcția de orașe inteligente, iar dezvoltarea economică și socială are un potențial mare cu perspective largi. Partea română a spus că județul Alba a devenit un participant și martor al dezvoltării prieteniei tradiționale dintre România și China, prin schimburi de prietenie din ultimii ani cu provincia Gansu din China. Partea română este dispusă să profite de propriile sale avantaje și, în contextul general al relațiilor dintre România și China, va continua să aprofundeze schimburile și cooperarea locală cu China și să consolideze în continuare situația bună de interconectarea dintre oameni, schimburi culturale, învățarea reciprocă a civilizației și cooperarea cu avantaje reciproce. Partea română va promova abordarea în comun a celor șase județe din regiunea centrală, creând un lanț industrial regional de interconectare a călătoriilor turistice sau de afaceri, va atrage mai mulți investitori și turiști chinezi și speră că activitățile culturale locale, cum ar fi Festivalul Internațional de Folclor de la Aiud, vor deveni o fereastră pentru aprofundarea înțelegerii reciproce dintre cele două popoare.

Ambasadorul Jiang Yu a spus că este foarte fericită să poată vizita județul Alba în perioada Centenarului Marii Uniri și și-a exprimat respectul față de poporul român. Ambasadorul Jiang a spus că schimburile locale sunt prețioase prin sinceritate și se concentrează pe promovarea abordării concrete prin cunoașterea reciprocă. Ca o parte importantă a relațiilor bilaterale, cooperarea locală ar trebui să joace un rol de propulsor și catalizator. Județul Alba și municipiul Alba Iulia a moștenit arterele culturii de mii de ani, purtând și expunând nucleul istoriei și spiritului național românesc în modul cel mai plin de viață, având și un potențial enorm de dezvoltare, se înaintează neîntrerupt prin inovație. Ambasada Chinei în România este dispusă să ofere sprijin ferm pentru schimburile amiabile dintre orașele din județul Alba și partea chineză și să valorifice pe deplin efectele pozitive ale cooperării locale pentru consolidarea prieteniei, interconectarea inimilor popoarelor și promovarea beneficiilor comune, contribuind la relațiile bilaterale. Ambasadorul Jiang Yu a prezentat, de asemenea, cel mai recent progres al cooperării locale în cadrul inițiativei "Belt and Road", încurajând o mai strânsă cooperare dintre cele două părți, promovarea mai profundă a rolului deosebit al inițiativei "Belt and Road" ca o platformă pentru cooperarea locală, și să valorifice cu bine Formatul de Cooperare China-țările Europei Centrale și de Est, să consolideze în continuare schimburile în domeniul culturii și educației, să pună în aplicare consensul privind cooperarea în domeniul vinului, medicinii tradiționale chinezești, turismului medical și orașelor inteligente, astfel încât mai mulți chinezi să poată înțelege mai bine istoria și spiritul național al României prin prisma județului Alba, beneficiind într-o măsură și mai mare de schimburile locale dintre China și România.

Situat în partea central-vestică a României, județul Alba este bogat în resurse naturale, cu o dezvoltare economică echilibrată și cu o istorie și cultură profundă. Municipiul Alba Iulia este cunoscut ca simbolul sacru al unirii naționale, unde în 1600, Principatul Transilvaniei, Principatul Moldovei și Principatul au fost unificate. La data de 1 decembrie 1918 în Alba Iulia a avut loc desăvârşirea statului naţional unitar român. Cetatea cu șapte colțuri din centrul orașului a înregistrat schimbările istorice ale țării de la vechiul Imperiu Roman, iar în prezent, sunt planificate și construite o serie de facilități de orașul inteligent în această zonă.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro