Ambasadorul Jiang Yu a vizitat foștii lideri ai României

2019-05-30 02:27

Recent, Ambasadorul Jiang Yu a efectuat separat vizitele fostului președinte al României dlui Emil Constantinescu, foștilor Prim-miniștri ai României dlui Petre Roman și dlui Adrian Năstase, făcând schimburi de opinii privind relațiile chino-române. Consilierul Ambasadei dl. Zhao Lei a participat la întâlnirile.

Ambasadorul Jiang Yu a lăudat contribuțiile importante și realizările deosebite ale foștilor lideri politici pentru relațiile chino-române. În timpul mandatului lor, ei au promovat dezvoltarea continuă a relațiilor bilaterale cu viziunea și curajul politicienilor. Prietenia tradițională profundă dintre China și România este cristalizarea eforturilor minuțioase ale generațiilor de politicieni ai celor două țări, este o comoară în inimile celor două popoare, care reprezintă interesul fundamental al celor două țări și ale celor două popoare, care trebuie să fie prețuită și continuată. Ambasadorul Jiang Yu speră ca ei să continue influențele pe scena politică a României, să adune în mod activ un consens din toate domeniile vieții, să creeze o atmosferă minunată în care întreaga societate are grijă și sprijină prietenia China-România și aduce noi contribuții consolidând prietenia dintre popoare și promovând cooperarea.

Ambasadorul Jiang Yu a relatat despre recenta dezvoltare a relațiilor China-România și a declarat că anul acesta fiind jalonul pentru relația dintre China și România. În ultimii 70 de ani, în ciuda schimbărilor extraordinare ale situației internaționale și a situațiilor respective din cele două țări, ceea ce rămâne neschimbat este prietenia profundă dintre cele două țări și cele două popoare. Este un fel de încredere politică reciprocă care este sinceră, iar cei apropiați se ajută reciproc în clipele grele. Cele două părți ar trebui să continue să se deschidă, să consolideze în continuare schimburile la nivel înalt, să aprofundeze cooperarea economică și de investiții comerciale și să efectueze schimburi umaniste, turnând în mod constant o nouă vitalitate în prietenia chino-romană și creând o versiune imbunatatita a relatiilor bilaterale pentru viitor.

Ambasadorul Jiang Yu a subliniat că, în noua epocă, cele două părți trebuie să consolideze comunicarea politică, profitând pe deplin platforme și mecanisme precum inițiativa "Belt and Road" și Formatul de cooperarea "17+1". "Belt and Road" este drumul spre prietenie, drumul către oportunitate și drumul spre prosperitate. România este o țară importantă de-a lungul drumului "Belt and Road". Cooperarea dintre China și România în construirea "Belt and Road" a înregistrat o serie de rezultate. Companiile ambelor părți intensifică negocierile privind proiectele de infrastructură și energetică. Dorința este că sub impulsul construcției "Belt and Road", China și România vor realiza o cooperare mai pragmatică și mult mai benefică pentru cele două popoare.

   

Partea română au spus că prietenia tradițională dintre România și China este una profundă și că toate guvernele din România au dezvoltat relații cu China ca o direcție diplomatică prioritară importantă, dar potențialul cooperării pragmatice bilaterale încă este imens. Privind spre viitor, perspectivele de dezvoltare ale relațiilor bilaterale sunt ample. Este necesar pentru partea română să aibă o hotărâre mai fermă de a promova rezultatele cooperării pragmatice bilaterale cu o atitudine mai pozitivă. Foștii lideri ai țării vor continua să joace rolurile lor în partide politice, think-tank-uri și în alte domenii, să adune consens, resurse și puteri din toate categoriile sociale și să colaboreze cu partea chineză pentru a promova dezvoltarea continuă și profundă a relațiilor de prietenie dintre cele două țări.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro