Noul ambasador al Chinei în România, dna Jiang Yu vizitează chinezii din România

2019-03-15 02:17

În data de 13 martie 2019, noul ambasador al Republicii Populare Chineze în România, doamna Jiang Yu, a vizitat Complexul Dragonul Roșu din zonei suburbane nord-est a municipiului Bucureşti pentru a investiga condiții de muncă și de viață ale oamenilor de afaceri chinezi, aducând salutările cordiale compatrioților care s-au stabilit în România.

Ambasadorul Jiang Yu a vizitat magazinele comercianților chinezi de pe Complexul Dragonul Roșu și a purtat o conversație cordială cu proprietarii și angajații pentru a afla mai multe despre situația Complexului, ascultând cu atenție opiniile și sugestiile oamenilor de afaceri chinezi cu privire la dezvoltarea Complexului, încurajându-i pe toți să se unească și să se ajute reciproc, să depășească dificultățile, să se concentreze pe termen lung, să opereze regulamentar și conform legii, obținând o dezvoltare sustenabilă și de înaltă calitate.

Ambasadorul Jiang Yu a făcut, de asemenea, schimb de opinii cu reprezentanții comunității chineze din România. Ea a spus că numeroșii chinezi din România au arătat solidaritatea și hărnicia, au muncit din greu și s-au integrat activ în societatea locală, contribuind pozitiv la dezvoltarea relațiilor chino-române și a schimburilor bilaterale. Ambasadorul Jiang a spus, de asemenea, că Conferința Adunării Naționale a Poporului Chineze și Conferința Consultativă Politică a Poporului Chinez, care sunt în plină desfășurare, au lansat multe semnale pozitive. China va adera la tonul general al progresului stabil și constant, să aprofundeze reformele orientate către piață, extinderea deschiderii la nivel înalt, accelerarea construirii unui sistem economic modern și menținerea dezvoltării economice durabile și sănătoase și menținerea stabilității sociale în general. China va promova deschiderea amplă, va extinde dimensiune deschiderii, va optimiza aspectul deschiderii, va crește intensitatea atragerii investițiilor străine, va promova construirea în comun a inițiativei "Belt and Road" și va promova liberalizarea și facilitarea comerțului și a investițiilor. Acestea au creat oportunități rare pentru compatrioți de peste hotare. Sperăm că ei vor profita de ocazia aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România și de a 15-a aniversare a înființării unui parteneriat amical de colaborare între China și România. Ambasada va adera, ca întotdeauna, la abordarea axată pe oameni, va oferi mai multe servicii de înaltă calitate și eficiență pentru numeroșii chinezi din România și va proteja cu strictețe drepturile și interesele sale legitime, astfel încât toată lumea să poată simți cu adevărat căldura patriei.

Reprezentanții comunității chineze din România au mulțumit Ambasadei Chinei în România pentru grija și ajutorul acordat chinezilor din străinătate, spunând că vor continua tradițiile de muncă și patriotism , să iubească țara și să profite de oportunitățile oferite de inițiativa "Belt and Road" și de cooperarea în format "16+1". Se vor dezvolta gândirea și se vor strădui să se dezvolte afacerea și, în același timp, vor coopera activ cu Ambasada pentru a se îndeplini activitatea și a ajuta în continuare schimburile și cooperarea dintre China și România în toate domeniile.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro