Ambasadorul Chinei in Romania dl Xu Feihong si-a luat ramas bun de la Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe Monica Gheorghita

2018-05-29 01:41

La data de 23 mai 2018, in cadrul ambasadei, Ambasadorul Chinei in Romania dl Xu Feihong, si-a luat ramas bun de la Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe al României și Coordonatorul national al Romaniei pentru colaborare dintre China si Țările din Europa Centrală și de Est, dna Monica Gheorghita.

Ambasadorul Xu a multumit Ministerului Afacerilor Externe pentru sprijinul pe termen lung acordat activitatii Ambasadei Chinei in Romania si a spus ca relatiile bilaterale actuale se bucura de un impuls de dezvoltare si ca cooperarea are un mare potential. China este dispusa sa colaboreze cu Romania pentru aprofundarea continua a cooperarii pragmatice bilaterale si pentru a aduce o contributie mai mare la construirea initiativei Belt and Road si a Cooperarii in format "16+1".

Secretarul de stat Gheorghita a spus ca dezvoltarea rapida a relatiilor dintre Romania si China in ultimii ani a fost strans legata de promovarea viguroasa a ambasadorului Xu. Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei va sprijini, ca intotdeauna, activitatea Ambasadei Chinei in Romania si va promova dezvoltarea relatiilor bilaterale. Romania este un participant activ la initiativa Belt and Road si la cooperarea in format "16+1" si va colabora cu China pentru a promova cooperarea in aceste domenii pentru a obtine rezultate mai bune.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro