Ambasadorul Chinei în România, dl Xu Feihong a vizitat judetul Teleorman

2018-05-19 22:25

La 17 mai 2018, ambasadorul Chinei în România, dl Xu Feihong, a fost invitat să viziteze judetul Teleorman, unde s-a întâlnit cu presedintele consiliului judetean Teleorman dl Ionel Danut Cristescu, cu prefectul judetului Teleorman dl Florinel Dmitrescu, cu primarul municipiului Alexandria dl Victor Dragusin, cu primarul Rosiorii de Vede dl Gheorghe Valerica Circiumaru, cu primarul orașului Turnu Magurele dl Danut Cuclea, cu primarul orasului Videle dl Nicolae Badanoiu, cu primarul orașului Zimnicea dl Petre Parvu,a fost prezent si Consilierul de Stat al Premierului dl Darius Vâlcov.

Liderii locali din România au salutat cu drag vizita ambasadorului Xu și au declarat că judetul Teleorman are o locație geografică excelentă și reprezintă un centru de transport pentru regiunea sudică a României, judetul având parte de mult soare și o tradiție de cultivare a legumelor, industria are o bază solidă și resurse umane sunt abundente. Județul are o dorință puternică de a coopera cu China și speră să realizeze o cooperare pragmatică cu China în domenii precum infrastructura, prelucrarea legumelor, echipamentele electronice, întreținerea locomotivelor, medicina și sănătate, cultura și educația, și salută în special întreprinderile chineze să investească în fabrici. Se speră că tot mai multe companii chineze vor veni în Teleorman pentru a căuta oportunități de afaceri. Se crede că cooperarea dintre cele două părți va aduce mai multe beneficii popoarelor celor două țări.

Ambasadorul Xu a lăudat liderii Romaniei și toate autoritatile romane pentru atitudinea lor pozitivă față de dezvoltarea relațiilor cu China, a mulțumit liderilor provinciei Teleorman pentru primire caldă și a declarat că Ambasada Chinei în România a susținut întotdeauna și a încurajat companiile chineze să investească în România. Judetul Teleorman este situat pe malurile Dunării și poate juca un rol important în Inițiativa Belt and Road. Se speră că cele două țări și mai ales întreprinderile vor întări contactele și contactele, vor începe cu proiecte locale și vor continua să extindă amploarea cooperării pentru a contribui la dezvoltarea sănătoasă a relațiilor China-România și a relațiilor China-UE.

În cursul vizitei, ambasadorul Xu împreună cu unii reprezentanți ai întreprinderilor chineze a vizitat companiile locale din Teleorman. Cele două părți au efectuat schimburi de opinii privind cooperarea practică.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro