Ambasadorul Chinei în România, domnul Xu Feihong, a participat la Forumul chino-român de relații academice, diplomatice și culturale și la Conferința de a sărbători cea de-a 7-lea aniversare a clasei Confucius de la Universitatea Ovidius

2018-03-30 01:59

Pe data de 20 martie 2018, Ambasadorul Chinei în România, domnul Xu Feihong, a participat la Forumul chino-român de relații academice, diplomatice și culturale și la Conferința de a sărbători cea de-a 7-lea aniversare a clasei Confucius de la Universitatea Ovidius din Constanța. Fostul președinte al Universității Beijing pentru Limbă și Cultură, Cui Xiliang, asistent al rectorului Zhang Baojun, vicepreședinte al Asociației de Prietenie China-Romania Ding Chao și rectorul Universității Ovidius domnul Sorin Rugină, președintele Senatului Universitar domnul Ion Botescu, director al clasei Confucius Iorlanda Țighiliu, co-directori al Institutului Confucius din Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, peste 150 de persoane au participat la eveniment.

Ambasadorul Xu Feihong a felicitat înființarea clasei Confucius la Universitatea Ovidiu acum 7 ani și a spus că, după înființarea primului Institut Confucius la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, în colaborare cu Universitatea Beijing pentru Limbă și Cultură, cultura și educația chineză au fost dezvoltate în România. Clasa de clasă Confucius din cadrul Universității Ovidius a fost înființată cu sprijinul Institutului Confucius din Sibiu. Este datortată înțelepciunii comune a celor trei școli. În ultimii șapte ani, clasa Confucius a preluat responsabilități importante și a făcut progrese importante, ceea ce a contribuit în mod semnificativ la promovarea culturii chino-române și a schimburilor academice. Sper că în Institutul Confucius și în clasa Confucius, vor fi cultivate mai multe talente pentru cooperarea chino-română în noua epocă.

Ambasadorul Xu a declarat că anul acesta este cea de-a 40-a aniversare a reformei și deschiderii Chinei, iar China a realizat succese remarcabile în materie de dezvoltare. În conformitate cu principiul avantajului reciproc și a rezultatului câștig-câștig, China a devenit cel mai mare partener comercial al mai multor 120 de țări. Dezvoltarea Chinei nu poate fi separată de lume. Dezvoltarea lumii nu poate fi separată de China. Partea chineză este dispusă să construiască o comunitate umană cu un destin comun și să construiască împreună Initiativa Belt and Road ca o oportunitate de aprofundare a cooperării cu România în diverse domenii, de rezultate pragmatice avansate și de a aduce un omagiu aniversării a 70 de ani de la stabilirea legăturilor diplomatice între China și România anul viitor.

Rectorul Rugină a spus că, cu sprijinul tuturor părților din ultimii șapte ani, capacitatea de predare a limbii chineze a clasei Confucius la Universitatea Ovidius au fost îmbunătățită semnificativ, iar locuitorii au manifestat un interes puternic față de cultura chineză și limba chineză. Datorită cererii mari de învățare a limbii chineze, școala acordă o importanță deosebită și a promovat în mod activ clasele Confucius pentru a deveni mai mari și mai puternice. Se speră că mai mulți studenți vor ieși din clasa Confucius și vor deveni mesageri ai schimburilor interumane din China și România și constructorii comunității umane cu un destin comun.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro