Ambasadorul Chinei în România, domnul Xu Feihong și soția sa s-au intâlnit cu reprezentanții Organizației Femeilor Social-Democrate din România

2018-03-27 01:57

Pe 23 martie 2018, ambasadorul Chinei în România, Xu Feihong, și soția sa, Tan Yuxiu, s-au întâlnit la ambasadă cu reprezentanți ai Organizației Femeilor Social Democrate. Cele două părți au avut un schimb de opinii asupra relațiilor chino-române și cooperării între organizațiile de femei.

Domnul ambasador Xu Feihong a declarat că organizațiile femeilor din cele două țări, în special Federația Femeilor din Întreaga Chină și OFSD au menținut prietenia și cooperarea pe termen lung și au jucat un rol unic în dezvoltarea relațiilor bilaterale. Aceasta poate fi descrisă drept "jumătatea cerului" pentru prietenia dintre China și România. Se speră că cercurile femeilor din ambele părți vor folosi Inițiativa Belt and Road pentru a promova comunitatea printre oameni ca o oportunitate de a consolida în continuare schimburile și cooperarea și de a promova dezvoltarea mai intensă a relațiilor bilaterale.

Doamna Maria Lazăr, Secretar General OFSD a transmis salutări din partea doamnei Rovana Plumb, Președintele interimar OFSD către președintele Federației Femeilor din Întreaga Chină, doamna Shen Yueyue, felicitând realegerea acesteia în funcția de vicepreședinte al Comitetului permanent al Adunării Național Populare a Chinei. A spus că, din martie, OFSD a avut pentru a doua oară o întrevedere cu ambasada chineză, ceea ce reflectă relația strânsă și prietenoasă dintre cele două părți. Ca un motor care promovează activitățile din România, OFSD este dispusă să păstreze legătură și schimburile cu Ambasada Chinei pentru a aduce o contribuție pozitivă relațiilor bilateral și progresului celor două țări.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro