Ambasadorul Chinei în România, domnul Xu Feihong, discută cu directorii chinezi și străini ai Institutului Confucius din România

2018-03-26 21:22

Pe 6 martie 2018, ambasadorul Xu Feihong a purtat discuții cu directorii chinezi și români ai celor patru institute Confucius din România.

Ambasadorul Xu a subliniat că în Romania s-au construit patru institute Confucius și 10 clase, iar în mai mult de 130 de catedre se predă limba chineză, numărul de participanți de anul trecut a crescut la peste zece mii. Popoarele din ambele țări devin mai apropiate. Limba este o bază importantă pentru înțelegerea reciprocă, încrederea reciprocă și dragostea reciprocă dintre chinezi și români. Chineza este o punte între "comunitatea cu destin comun" a celor două țări și promovează înțelegerea reciprocă, schimburile prietenoase și cooperarea între cele două popoare. Privind spre viitor, trebuie să luăm în calcul aniversarea a 70 de ani de relații diplomatice chino-române anul viitor, ca o oportunitate de a întemeia trasee noi, care să promovez și să scrie un nou capitol în prietenie tradițională chino-română .

În cadrul reuniunii, directorii participanți au mulțumit Ambasadei Chinei pentru susținerea și promovarea predării limbii chineze, au lăudat inaugurarea de anul trecut a "Bursei Ambasadorului", pentru elevi aceasta fiind o onoare pe viață, dar, de asemenea, au încurajat elevii români să studieze limba și cultura chineză care este o oportunitate importantă. Directorii au menționat că dezvoltarea Chinei este evidența pentru toți, așa cum China a fost mult timp un partener bun, România ar trebui să aprofundeze înțelegerea Chinei prin limbă și cultură, să învețe de la dezvoltarea și conceptele avansate din China, să profite de oportunitatea dezvoltării rapide odata cu China.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro