Întâlnirea dintre domnul ambassador Xu Feihong si viceprim-ministrul român, domnul Viorel Ștefan

2018-03-26 21:21

La 6 martie 2018, ambasadorul Chinei, domnul Xu Feihong, a efectuat o vizită noului viceprim-ministru român, domnului Viorel Stefan.

Viceprim-ministrul Ștefan a felicitat cu căldură succesul cu pruivire la desfășurarea celor două sesiuni din China și a spus că, pentru prima dată după al 19-lea Congres Național al PCC, China a convocat cele două sesiuni, ceea ce are o importanță deosebită și a atras atenția lumii. Ca a doua cea mai mare economie din lume, China, persistă în realizarea reformei, deschizând și împingând cooperarea internațională spre câștig, oferind multe oportunități comunității internaționale.

Viceprim-ministrul Ștefan a spus că, în timpul celor două sesiuni ale Chinei, Guvernul român desfașoară un eveniment major. Noul comitet interministerial pentru relația cu China sub președinția sa a avut prima întâlnire pentru a inventaria relațiile Romania-China și pentru a afla neajunsurile, sugestii pentru promovarea în continuare a cooperării pragmatice. Guvernul român pune în practică relațiile cu China și sprijină construirea Belt and Road și cooperarea dintre China și țările Europei Centrale și de Est; declară că Romania și China au obținut rezultate fructuoase în cooperare și vor sărbători aniversarea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice anul viitor.

Ambasadorul Xu Feihong a spus că cele două sesiuni din acest an sunt primele două sesiuni de implementare a ideologiei socialismului cu caracteristici chineze în noua eră a lui Xi Jinping și că, China a arătat o nouă abordare în toate domeniile. În cooperarea străină, sub îndrumarea gândirii diplomatice a secretarului general Xi Jinping, China promovează să construiască o comunitate umană cu un destin comun și să construiască o lume mai bună. România este partenerul amplu de prietenie și cooperare al Chinei, precum și un participant la initiativa Belt and Road și în construirea unei comunități umane cu un destin comun. China acordă importanță relațiilor cu România și speră că ambele părți vor avea ocazia de a construi Belt and Road și vor saluta aniversarea a 70 de ani de la înființarea relațiilor diplomatice, vor promova cu seriozitate proiectele de cooperare economică și comercială și vor promova schimburile între localități și culturi pentru a putea elibera pe deplin potențialul relațiilor China-România.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro