E.S. doamna Viorica Dăncilă, Prim-Ministrul României, a participat la evenimentul de sărbătorire a Zilei Internaționale a Femei la Ambasada Chinei în România

2018-03-09 04:27

La începutul lunii martie, orașul București e plin de farmecele primăverii. În ziua de 8 martie 2018, la invitația domnului Xu Feihong, ambasadorul Chinei în România și a soției sale, doamna Tan Yuxiu, E. S. doamna Viorica Dăncilă, Prim-Ministrul României și Președinta Organizației de Femei a Partidului Social Democrat, a participat, împreună cu unele doamne ministri și peste treizeci de reprezentante OFSD, la evenimentul de sărbătorire a Zilei Internaționale a Femeii organizat de clubul de femei al Ambasadei Chinei.

Ambasadorul Xu a ținut un discurs și a urat un sincer „la mulți ani" doamnei Prim-Ministru Dăncilă și oaspetelor, a apreciat în mod pozitiv realizările remarcabile ale Chinei și României în cauza femeilor, și a felicitat călduros faptul că doamna Dăncilă a devenit prima femeie Prim-Ministru din istoria României. Ambasadorul Xu a relatat că China și România întrețin o prietenie tradițională, iar schimburile dintre femei joacă un rol special pentru promovarea relațiilor bilaterale. Îndrumată de gândirea diplomatică a Președintelui Xi Jinping, partea chineză este dispusă să sesizeze oportunitățile oferite de inițiativa Belt and Road și cooperarea China-Europa Centrală și de Est, să consolideze în continuare schimburile și prietenia cu Guvernul și organizațiile de femei ale României, în vederea construirii împreună a unei lumi mai bune.

În discursul dumneaei, doamna Prim-Ministrul Dăncilă a urat „surorilor chinezoaice" sărbători fericite cu prilejul Zilei Internaționale a Femei, poreclită „Ziua Zânelor" în China, și a apreciat eforturile din partea ambelor părți pentru promovarea egalității de șanse. Doama Prim-Ministru Dăncilă a vorbit despre baza solidă și potențialul uriaș ale prieteniei și cooperării chino-române, spunând că Guvernul României și OFSD sunt dispuse că intensifice schimburile si cooperarea cu Guvernul Chinei și, respectiv, Federația Femeilor din Întreaga Chină, să aducă contribuție dezvoltării durabile și sănătoase a relațiilor chino-române, pentru ca visul comun de colaborare a ambelor părți să devină realitate.

La eveniment, ambasadorul Xu și Prim-Ministru Dăncilă au cântat împreună imnurile naționale ale Chinei și României, diplomatele și soțiile diplomaților chinezi au prezentat o paradă de cheongsam, rochie tradițională chineză. Ținând cont de sărbătorire a Centenarului Marii Unirii a României, diplomații chinezi au cântat „Hora Unirii". Bucătarul chinez a prezentat gastronomia chineză, iar gazda și musafirii au preparat împreună colțunași, au gustat mâncarea chinezească și stat de vorbă despre prietenie. A fost o sărbătoare minunată pentru ambele părți.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro