E.S. Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, a participat la festivitatea organizată în cadrul Colegiului Economic A.D. Xenopol cu ocazia Festivalului Primăverii din China

2018-03-08 06:05

La 5 martie 2018, Xu Feihong, ambasadorul Chinei în România, a fost invitat să participe la sărbătorirea Festivalului de primăvară chinez, susținut de Colegiul Economic A.D. Xenopol, un faimos liceu din România.

În discursul său, ambasadorul Xu a mulțumit colegiului pentru sărbătorirea Festivalului de primăvară chinez, spunând că Colegiul Economic A.D. Xenopol s-a angajat de mult timp să răspândească cultura chineză și a jucat un rol important în promovarea relațiilor de prietenie dintre China și România. Colegiul are realizări remarcabile în predarea de limba chineză și este strâns legat de eforturile comune ale liderilor colegiului, ale profesorilor și studenților și de sprijinul puternic al Institutului Confucius. Sperăm că elevii vor depune eforturi mari să învețe limba și cultura chineză, vor deveni experți în ceea ce privește China și vor contribui la relațiile de prietenie dintre China și România.

Doamna professor Mihaela Iacoban, director al Colegiului Economic A.D. Xenopol, a declarat că din 2016, de când a fost deschisă clasa Confucius, învățământul chinez a fost dezvoltat continuu. Absolvenții studiază în China și vorbesc o chineză din ce în ce mai autentică. Scopul organizării sărbătorilor cu ocazia Festivalului de primăvară este să demonstreze realizările pedagogice și să stimuleze interesul studenților pentru cultura și limba chineză. Colegiul speră să consolideze în continuare cooperarea cu Ambasada Chineză și Institutul Confucius pentru a cultiva tot mai multe talente în domeniul limbii chineze.

Zeci de studenți ai colegiului care învață limba chineza au prezentat o performanță în caligrafie, ceremonia de ceai, schițe, balade cu specific chinezesc, cântece, dansuri chinezești și alte programe minunate.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro