Urările noului prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, către poporul chinez

2018-02-23 05:33

La 14 februarie 2018, ambasadorul Chinei în România, domnul Xu Feihong s-a întâlnit cu noul prim-ministru al României, doamna Viorica Dăncilă, a transmis un mesaj de felicitare pentru doamna Dăncilă din partea prim-ministrului chinez Li Keqiang și au făcut schimb de opinii cu privire la relațiile bilaterale.

Prim-ministrul român, doamna Dăncilă i-a multumit domnului prim-ministru Li Keqiang pentru urarea dânsului și totodată a urat în numele poporului român, toate cele bune poporului chinez cu ocazia Anului Nou Chinezesc, pace, properitate deoarece anul câinelui simbolizează prosperiatatea insăși, fericire poporului, aprofundarea relațiilor de cooperare și prietenie bilaterală dintre cele două popoare, și realizări fructuase în cât mai multe domenii. Doamna Dăncilă i-a comunicat ambasadorului Xu că dânsa împreună cu președintele Partidului Social Democrat domnul Liviu Dragnea, au adresat scrisorile de felicitare cu ocazia sărbătoririi Festivalului de primăvară către Secretarul General al Comitetului Central al PCC, președintelui Xi Jinping, premierului Li Keqiang, precum și ceilalți liderilor de partid și de stat din China.

Primul ministru român a spus că România și China se bucură de o prietenie profundă și că există un mare potențial de cooperare între cele două țări. România și guvernul său acordă o importanță deosebită dezvoltării relațiilor cu China și consideră relațiile dintre cele două țări drept priorități pentru politica externă a României. Ea a spus că China și România sunt dispuse să impulsioneze pragmatic cooperarea pentru a obține rezultate concrete și pentru a îmbogăți parteneriatul amplu de prietenie și cooperare dintre România și China. România susține inițiativa Belt and Road și cooperarea Chinei cu țările din Europa Centrală și de Est, sperând că ambele părți să valorifice potențialul și să impulsioneaze pașii substanțial în cooperarea în domeniul energiei, infrastructurii, agriculturii, turismului și culturii.

Ambasadorul Xu a felicitat-o pe doamna Dăncilă pentru numirea sa în funcția de prim-ministru al României, spunând că China și România se bucură de o prietenie tradițională și de o bază solidă de cooperare. Noua eră are nevoie de o nouă lumină în relațiile dintre China și România. Anul acesta marchează cea de-a 40-a aniversare a reformei Chinei și a celei de-a 100-a aniversare a reunificării României. Anul viitor se va marca aniversarea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice chino-române, ambele părți fiind capabile să promoveze și să aprofundeze relațiile bilaterale prin initiativa Belt and Road și cooperarea în format "16+1 ". Cooperarea dintre cele două părți cu privire la proiectele în domeniul energiei se află într-o etapă crucială și trebuie tratată astfel încât să pună bazele următoarei etape de cooperare. Cele două țări au perspective largi de cooperare în domeniile infrastructurii, agriculturii și umanitații. China este pregătită să colaboreze cu România pentru a impune cooperarea pragmatică între cele două țări si pentru a aduce rezultatele cât mai curând posibil în beneficiul ambelor popoare.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro